lördag 10 februari 2018

180210 Lördag Castro Verde

Det är väldigt dimmigt på morgonen, men frampå förmiddagen lättar dimman och solen strålar fram. Carla och Telémaco kommer förbi och erbjuder oss att följa med dem på en vandringsled, men vi avböjer, eftersom vi inte alls är resklara och dessutom har lite andra planer för dagen.

Vi längtar efter att fågelskåda vid Barragem da Horta da Nora. När vi är klara för att ge oss av, hör vi levande musik komma nerifrån campismon. Vi måste bara kolla in vilka de är som spelar! Det visar sig vara tre killar från Galicien i Spanien, som övar inför sin spelning ikväll på Entrudancas i Entradas. De spelar vevlira, kontrabas och säckpipa; traditionell musik från Galicien. Killen som spelar vevlira pratar bra engelska och berättar att han varit på Gotland och spelat! Härligt; vi önskar att vi kunnat lyssna på dem, men vi har inte för avsikt att besöka Entrudancas i år. Programmet innehåller bara workshops i danser och sedan olika internationella danstillställningar på kvällarna.

Vi tar Errol med oss och promenerar ut till barragemen. Vi kan inte gå över fälten idag, eftersom det strövar omkring kossor där. Dock får Errol vara lös ute vid barragemen och det trivs han med. Det är en fin dag för fågelskådning. Kungsfiskaren pilar fram och tillbaka över sjön, i sina lysande neonfärger. Enkelbeckasinerna har återkommit, såväl som ett par Skedänder. Vi går till den nedre änden av sjön, för att kika efter våra vänner Tjockfot. Jadå, de finns på sin sedvanliga plats och vi ser dem i två olika grupper samt även flygande. Vi räknar idag till 35 skådade arter.Sedan är det dags för sen-lunch ute i solen. Portugisiske Antonio kommer förbi och säger att han gärna vill spela en fotbollsmatch idag. Ok, vi sammankallar laget till klockan 15:30. Gissa om Homer-Zlatan och holländska damlaget blir glada? Wow, vilken match, efter flera dagars vila! Homer-Zlatan har så hög fart, att han glider på gräset och far rakt in i en vägg. Holländska damlaget gör också bra ifrån sig idag. Vi har en riktigt rolig stund tillsammans!

Telémaco kommer över med nya filmer, som vi får låna. Kul, vi ser fram emot nya filmkvällar under kommande vecka.

Vi undrar så var Phil och Sandra befinner sig och får idag svar. De har flyttat sig utmed Guadiana-floden och är just nu på ställplats Almada do Ouro; helt nära spanska gränsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar