fredag 9 mars 2018

180309 Fredag Castro Verde

Igårkväll landade Eva med flyget i Lissabon och fick sedan en 5 timmars sightseeing med buss, tillbaka till Castro Verde. Först reste flygbussen runt halva Lissabon, innan den stannade på hållplatsen utanför busscentralen. Oj, vilka branta backar vi passerade; Lissabon är verkligen rejält kuperat! Sedan var det dags för nästa busstur från Lissabon till Beja. Ut ur Lissabon åkte vi över en havsvik, på en enormt lång bro till Montijo, därefter till Sétubal och vidare till Èvora, Moura och slutligen Beja.Tillbaka till alla Vita Storkar och gröna Korkekskullar; dock hela tiden i regnskurar. Sista bussbytet var i Beja, till expressbussen mot Faro, som gör ett stopp i Castro Verde, där Björn och Errol väntar.

Medan Eva njutit av soligt vinterväder i Norrland, fick Björn och Errol istället plågas av skyfall och blåst; trist!

Inte blev vädret bättre idag heller! Nej då, hela dagen bjuder på skurar av skyfall och hård vind. Vi bestämmer oss för att åka till Beja för att storhandla, när vi ändå inte kan vara utomhus någon längre stund. Dock lyckas vi klara oss från de värsta skyfallen under dagens korta Errol-promenader!


Vår holländske vän Rob knackar sedan på Homer-dörren och undrar om vi ska gå ut och äta mat tillsammans imorgon kväll? Självklart, vill vi göra det! Förhoppningsvis regnar det inte då?

Telémaco och Carla åker till Lissabon över helgen, för Telémaco ska springa halvmarathon där; vi passar förstås på att önska lycka till med loppet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar