tisdag 13 mars 2018

180313 Tisdag Castro Verde

Idag säger vi farväl till holländare Rob, Toss och Sienna. De åker direkt efter frukost och räknar med att vara hemma i Holland redan på söndag. Till avskedspresent skänker Errol bort sin finaste boll, ”Guldbollen”, till Sienna. Hon blir överlycklig och släpper den inte ifrån sig! Vi önskar dem ”lycka till på resan” och lovar hålla kontakt via e-mail.

Vädret ser lovande ut idag också. Vi har växlande molnighet och ca 19 grader varmt. Eva och Errol tar förmiddagspromenaden ut över Castro Verdes fält; dumt nog! Efter allt regnande är det som att gå på en sjöbotten, eftersom det är också är varmt tar Errol alla tillfällen till att bada i alla djuphålor och diken som han kan hitta! Jaha; så har vi en dyvåt hund igen; men dock en lycklig labrador!


På hemvägen passerar vi ”grisrondellen” vid marknadsplatsen och vem ser vi där? Jo mitt i rondellen ligger ”fröken greyhound” och vilar. Hon brukar dyka upp på vår campismo varje morgon och göra ett race förbi Antonios husvagn, på jakt efter mat. Idag har hon fått en kompis; en liten, uppvaktande hundherre, sitter troget vid hennes sida. Vilka rondell-hundar!


Sedan träffar vi Carla, som vill ge oss fler restips. Hon säger att det också är ett måste att besöka Costa Vicentina; den nedre delen av västkusten, söder om Milfontes. Kusten är ”vild” med höga klippor och fantastiska stränder nedanför. När man besöker staden Odeceixe, står man med en fot i Alentejo och den andra i Algarve. Nåväl, västkusten får vi besöka lite längre fram, nu tror vi att det är alldeles för blåsigt (enligt mobilens alla vädervarningar).

Vi hoppas på att kunna åka iväg på torsdag. Imorgon säger väderprognosen att det ska bli rikligt med regn och stormbyar, så vi tar och packar våra grejer redan idag. Det är skönt att slippa lasta regnvåta saker!

Senare på dagen kommer engelsman Paul och knackar på dörren. Han berättar att de ska resa till Sverige, senare under våren, för att besöka vänner. De vill nu gärna ha hjälp med information om var man kan stå med husbil och var det finns service areor. Björn lovar att försöka finna information om detta och bistå med hjälp imorgon. Uppdraget känns tyvärr inte så positivt, jämfört med vad som finns att erbjuda i övriga Europa!

Även denna dag avslutas utan en regndroppe! Nu väntar vi med bävan på morgondagens oväder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar