måndag 12 mars 2018

180312 Måndag Castro Verde

Det har regnat mycket under natten, men nu vaknar vi till en solig morgon! Är det sant? Det är inte ens blåsigt! Efter frukosten skyndar vi oss ut till Barragem da Horta da Nora; nu ska här fågelskådas innan regnskurarna återkommer!


Oj, så mycket vatten det är i barragemen! Stränderna är helt borta och därmed de flesta vadarna; förutom Styltlöpare och en Skogssnäppa. Sjön har istället tagits över av Gräsänder, Snatteränder och Skedänder. Vi ser många Tjockfot, som mestadels kommer flygande och går ned för landning bakom kullarna. Svalor susar omkring i mängd.


Det första Errol gör är att sätta fart på kaninjakt, därav blir han så upphetsad och varm att han slänger sig i vattnet och tar en riktig simtur; ja snarare ett flertal! Vattnet är ganska lerigt, så nu kommer Homer att fyllas av en lätt ”dy-lukt”. Så om vi inte har en regnvåt Errol, har vi en nybadad Errol! Men, vad gör det, när en lycklig labbe äntligen får springa loss, efter så många regn-tråkiga dagar!

En färdigbadad Errol
På hemvägen övergår vi till att vara Linné och Bjerkander; vi fotar och plockar med oss blommor hem för att identifiera. Det blir en utmaning!


Idag blir det ute-lunch i shorts; underbart! Vi njuter så! En hel del grannprat blir det förstås, för nu vill alla vara ute och njuta sol. Carla och Telémaco kommer förbi och berättar om sin helg i Lissabon. Det var ett tufft halvmarathon-lopp; i skyfall, stormvindar och sol, men Telémaco klarade det på 1 tim och 43 minuter. Han är en kämpe!

Väderprognosen visade regnskurar hela eftermiddagen! Tänk att den äntligen visade fel, fast åt rätt håll; vi har alltså inte fått en enda regndroppe på oss på hela dagen!  Errols kvällspromenad blev en hel timme i mestadels sol. Hurra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar