lördag 10 mars 2018

180310 Lördag Castro Verde

Lördagen överraskar oss med bara några få regnskurar! Det är faktiskt så soligt att Eva hänger tvätt på tork utomhus!

Förmiddagspromenaden med Errol blir till Turistinformationen, så att Eva får köpa sig en ”Alentejo-t-shirt” till. Vi strosar också runt Basilikan och njuter av att det är uppehållsväder; dock utrustade i regnjackor och med paraplyer.

Vi njuter av utsikten nedanför Basilikan
Vi kan t o m äta vår sen-lunch ute vid Homer-sidan i sol; helt fantastiskt! Inte nog med detta, vi avslutar lunchen med en gofika; kaffe och en halv, portugisisk ”Guds-bulle”; så njutbart och fortfarande i solsken!


Vi ägnar också lite tid till att göra en resplan för den närmaste tiden. Vi vill ju utforska centrala Portugal lite mer. Vår avsikt är att börja med området runt Évora, Estremoz och Elvas. Det vore också intressant att besöka Antonios hemstad Vila Vicosa. Vi söker på internet efter campingar och ställplatser, men det är tidsödande och vi blir inte så mycket klokare av det. Vi bestämmer oss istället för att fråga Antonio till råds. Han står genast till tjänst och senare under eftermiddagen bjuder han hem oss för att ge oss mer information om området. Han har nu klippt och klistrat ihop en egen karta och på baksidan av pappret har han även själv ritat upp färdvägarna över området. Vi stannar en stund och får också ett glas vin samt varsin bit av Nancys nybakade äpplekaka. Nancy visar oss foton på deras hus i Canada och berättar om bostadsområdet. De har ett stort hus med en stor hörnträdgård; det ser helt fantastiskt ut!

Vi skyndar sedan hem, för att hinna gå en promenad med Errol, innan vi ska ut och äta mat med holländska paret Rob och Toss. Vi går till restaurangen Moinho och ikväll provar vi att äta Migas och Svart gris. Migas betyder smulor och rätten består av dagsgammalt bröd i smulor, dränkt i olja tillsammans med kryddor. Maten smakar bra och vi har en mycket trevlig kväll tillsammans.

Kristi kors-blomman i full blom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar