onsdag 21 mars 2018

180321 Onsdag Silves

Errol har tur på sin morgonpromenad! Han träffar genast på sin flickvän Aya; det blir många rush- och lekstunder tillsammans. Lycka! Aya berättar att hon kanske inte kan träffa Errol imorgon, för hon går på hunddagis på torsdagarna, mellan 9-17 och sedan är hon helt slut. Bra att veta, tycker Errol!

Det verkar bli en strålande fin dag, med klarblå himmel och sol. Vi bestämmer oss för att göra vår vandring uppåt Silves berg och kullar idag istället. Vi brer några mackor och packar med apelsiner i vår ryggsäck. Kikare ska med förstås!

Innan vi går iväg på vår promenad kollar vi in webb-sidorna som Björn fick tips om från killen på Turistinformationen. Vi laddar ner en fin broschyr om fågelskådning i Portugal, från www.spea.pt  ett riktigt bra tips, för här får vi fågellokaler över hela Portugal; inklusive koordinater.

Nu är vi redo att gå iväg på vår vandring. Det bär uppåt och uppåt, med fantastiska vyer och utsikter från kullarnas höga toppar. Sedan går vi nedåt och nedåt, till floden. Tyvärr, är det hela tiden magert med fåglar. Vi ser Sammetshätta, Lärkor och Klippsvalor, som breder ut sin stjärt och visar fina fönster, men vi hoppades på så mycket mer!


När vi kommer ner till floden, är Errol riktigt varm och blir överlycklig över att få ta sig ett svalkande bad i vattnet. Han svalkar sig länge och vandrar fram och tillbaka i vattnet en lång stund, när han förstår att vi tänker stanna kvar här för lunch.


Grodkonserten, som låter i högan sky, när vi kommer till flodbädden, avstannar genast, men när de märker att vi avser att stanna kvar över tid, kan grodorna inte hålla sig längre, utan brister ut i sin höga konsert igen. När vi sitter där och njuter av grodkonsert och vår medhavda matsäck, störs plötsligt naturens lugn av ljudet från motorcyklar, som närmar sig. Jodå, det är två motorcykel-killar som kommer farande i speed över kullarna och river loss tvärs över floden;  de försvinner sedan snabbt över kullarna, vidare mot horisonten.


När vi njutit vår matsäck och lunch-vila, vandrar vi tillbaka uppåt igen; denna gång upp till den högt belägna kvarnen. Där stannar vi en stund och njuter av utsikten och varsin god apelsin.


Efter tre timmars vandrande går vi sakteliga nedför kullarna igen, tillbaka mot väntande Homer. Då får vi äntligen möta våra favoriter igen, Helena-astrilderna; som vi har saknat er!

När vi kommer hem är det fortfarande en god stund kvar av eftermiddagen. Vi slänger genast fram våra stolar och njuter av att äntligen få sitta i bara linne och shorts. Errol vill dock tillbringa resten av eftermiddagen inne i Homer och sova på sin madrass, vilket är helt ok. Vi överraskar honom dock, med en fotbollsmatch frampå tidig kväll. Sedan kan vi inte låta bli att suga ut det sista av denna eftermiddag med en gin och tonic, i våra stolar i kvällens sista solstrålar ända till klockan 18!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar