torsdag 15 mars 2018

180315 Castro Verde – Ourique – Castro Verde

Oj, oj, oj, vilka oavbrutna skyfall gårdagen avslutades med! Det pågick precis hela kvällen! Idag vaknar vi dock till solsken, men också en hård, västlig vind. När vi, som vanligt, kollar väderprognosen, ser vi att det väntas ett nytt regnoväder på lördag. Nej, vi flyttar fram våra resplaner och avvaktar vädret till efter helgen. När vi ska se oss omkring och njuta av historiska städer, vill vi inte göra detta i regn och rusk. Så vi meddelar våra grannar om vår ändrade plan, vilken de instämmer i och tycker att vi är kloka!

Vi vill dock göra en dagsutflykt och bestämmer att dagens mål får bli den lilla staden Ourique, bara ett par mil härifrån. Där har vi inte varit tidigare. Innan vi far iväg, går Björn hem till engelsman Paul och ger honom lite information om färjor till Sverige samt var det går att stå med husbil osv. Under den förmiddagstiden hinner vi också avverka ett par riktigt kraftiga regnskurar.

Till slut bär det iväg till Ourique. Vi parkerar Homer i utkanten av den lilla staden och ger oss iväg uppför de branta backarna mot centrum. Vi går först till Turistinformationen, där vi får kartor och information om vad vi bör se. Det blir en promenad i det lilla historiska centret, men först en kopp kaffe, för att pigga upp oss.Tyvärr är gatorna, i den gamla delen av Ourique, helt uppgrävda, så vi får gå omvägar för att komma fram till det lilla torget. Torget är också helt uppgrävt och helt lerigt. Vi kan se att det kommer att bli jättefint när det blir klart! Vi fortsätter till Igreja Santa Maria, högt belägen, med vacker utsikt över Ourique och dess omgivningar.Efter några timmars strövande i Ourique, utan en droppe regn på oss, är vi nöjda och går tillbaka till Homer. Vi åker tillbaka till Castro Verde och möts av en regnskur. Nu blir det sen-lunch och siesta.

Fantastiskt nog lyckas Eva och Errol gå en timmes kvällspromenad utan en droppe regn. Härligt! Ikväll har vi bestämt att Björn ska cykla till en Pizzeria, alldeles i närheten av vår campismo, för att köpa en hämtpizza. Sagt och gjort, han cyklar iväg och Eva skär till lite sallad under tiden. Snart nog kommer Björn tillbaka, tomhänt! Pizzerian bakade inte några pizzor! Vad gör det; vi kokar potatis och korv istället; smakar hur gott som helst!

Blommande Hibiskus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar