söndag 11 mars 2018

180311 Söndag Castro Verde

Vädret fortsätter envist med skyfall, stormvindar och lite solsken emellanåt. Eva skyndar sig att cykla iväg till Intermarché för att snabbhandla några nödvändigheter och tack vare ilfart på cykel klaras uppdraget utan regn!

Sedan vill Errol komma ut på promenad och för att klara den utevistelsen någorlunda torra, bestämmer vi oss för att göra promenaden på gatorna i Castro Verdes centrum. Där kan vi snabbt ta skydd under tak, när vi drabbas av skyfall. Vi stannar till och tar ett foto av ”Casa Dona Maria”; en märklig byggnad som ligger mitt på en av stadens huvudgator. Byggnaden avviker helt från Castro Verdes övriga bebyggelse! Huset byggdes av bonden Alvaro Romano Colaco på tidigt 1920-tal.

Casa Dona Maria
Helt otroligt kunde Errol och Eva ta en promenad på 45 minuter, nästan enbart i solsken! Sedan hinner vi bara in i Homer så öppnar sig himlen åter i skyfall och stormvindar!

Lite senare knackar det på Homer-dörren och tyske Hartmund kommer för att prata en liten stund. Hans hustru Kristina har åkt hem i förväg, men blev genast liggande i svår influensa, när hon kom hem. Det var en tråkig nyhet! Han berättar också att Kristinas syster tagit kontakt med vår gamle vän Horst i Niederschöna, för att efterhöra hur de mår. Horst hälsar att de är gamla och mycket sjuka; de orkar inte längre att ha någon kontakt med Sverige. Vi skickar hälsningar till Kristina och vill också tacka för hjälpen för informationen om Niederschöna!

Vi fortsätter med vår reseplanering idag också. Om vädret fortsätter med skyfall och storm, planerar vi en flyktväg in i Spanien. Vi kommer ju att vara nära Badajoz vid spanska gränsen och därför söker vi vidare efter ställplatser utmed vägen till både Córdoba och Sevilla.

Kvällspromenaden med Errol blir en hel timme lång, mestadels i sol! Vilken tur vi har idag; inga utevistelser i regn på hela dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar