lördag 31 mars 2018

180331 Påskafton Silves

Vi börjar dagen med att önska våra barn och barnbarn Glad Påsk! Vi har redan bestämt att ha en hemmadag och återhämta oss från gårdagens äventyr. Vädret verkar bli varmt, soligt och fint så det känns bra att kunna njuta hemmavid.

På förmiddagen går vi en lång Silvespromenad med Errol. Det blir som vanligt Rio Arade-rundan. Det är mycket människor ute i det fina påskvädret, mestadels lediga portugiser men också en del turister. På hemvägen passerar vi Errols fontänbad och vi undrar just om han tänker påtala behov av ett dopp? Jajamensan, han styr raka spåret mot vattnet och tvekar inte en sekund innan han hoppar i! En portugisisk, yngre man kan inte låta bli att prata med Errol i badet och även sedan han kommit upp; men då bjuder Errol också på ett riktigt vått ”päls-rusk”, mannen skrattar bara, som tur är!

Errols badbassäng, utan badhunden
Vi är lagom hemma till vår sen-lunch, som självklart blir ute i solen. Björn plockade några, vackert påskgula Akacior på morgonpromenaden och dessa pryder nu vårt Homer-bord!


Errols kvällspromenad byts ut mot en träningsmatch med de påskgula tennisbollarna. Errol är överlycklig och han sliter hårt, i sitt jagande efter bollarna. Men självklart, får han strosa runt en stund efter avslutad match för läsning och kissning.

Vi sitter kvar ute vid Homersidan, i kvällssolen, med varsitt glas rött vin ända tills solen försvinner och det börjar bli svalt. En mycket god Påskafton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar