tisdag 27 mars 2018

180327 Tisdag Silves

Idag blir det en riktigt varm och skön dag. Vi beslutar att ha en hemmadag; det blev ju onekligen ganska mycket bilåkande under gårdagen!

Efter handtvättande av kläder, tar Eva och Errol en lång promenad, runtom Silves och vi håller oss i skuggan, så mycket som det går. Björn stannar hemma och läser sin Håkan Nesser-bok.

Vi upplever att vi ser så otroligt mycket färre fågelarter i år, jämfört med förra året, vid samma tidpunkt. Därför bestämmer Eva sig för att räkna antal fågelarter under förmiddagspromenaden; det blir totalt 15 stycken. Den enda som sticker ut är hela familjen Helena-astrild, som låter sig fint beskådas. Det är ungefär hälften så många arter, som en Rio Arade-promenad gav förra året!

Vi går utmed Rio Arade; det är högvatten nu och då ser vi att turistbåtarna är igång och kommer lastade med middagsgäster till restaurangerna nära floden. Ja, idag är ju en perfekt dag för en båttur. Vi har 25 grader i solen och inte mycket till vind.


Vi slinker in på Turistinformationen också, för att se om det finns någon ny information till oss. Nej, det mesta verkar vi redan ha funnit på internet. Eva frågar dock ”turistdamen” om Sitio das Fontes, Estombar, är ett tillrättalagt parkområd eller om det finns strövstigar och möjlighet till fågelskådning där. Det är absolut värt ett besök för människor som är intresserade av flora och fauna, svarar hon. Där finns närheten till Rio Arade och även saltlaguner. Ja, vi får nog göra ett besök där ändå!

På sista delen av hemvägen, passerar vi Praca Al´Muthamid, med de vackra statyerna i fontänerna. Errrol tvärstannar och stirrar på mej; ”kan jag få ta mej ett dopp?” frågar han! Aha, han kommer alltså, så väl ihåg sina bad där, från tidigare Silvesvistelser! Självklart får Errol bada; han hoppar i utan att tveka och vill sedan inte alls komma upp igen! Eva får vacker vänta tills herr Errol är färdigsvalkad! Det ser antagligen lite roligt ut, för det är flera turister, som fotar honom med sina mobiler.


Till slut anser sig Errol vara sval nog för att strosa hemåt igen. Nu är det dags att fälla ut markisen och njuta av sen-lunchen i Homerskuggan. Björn går sedan och köper de allra godaste jordgubbarna, till efterrätt; mumsigt värre!

Ja, det är bara att fortsätta njuta av högsommarvärmen, resten av eftermiddagen; vilket även Errol gör; inomhus. Vi tar bara en mycket kort kvällspromenad med Errol, för det är så varmt, tycker han! Vi sitter kvar ute, med varsin sval öl och bara njuter av den ljumma kvällen, ända till halv åtta, då solen försvinner. Åh, det är ju så här vi vill ha det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar