söndag 18 mars 2018

180318 Söndag Castro Verde

Det är lite, lite småregnigt på morgonen, men sedan förefaller det bli uppehåll och vi får t o m se solen under korta stunder. Alla grannar kommer ut ur sina bobilar, för att få andas lite luft igen; alla är glada över att regnet har upphört. Toaletterna ska tömmas och vattentankarna ska fyllas på; alla är i fullt arbete!

Grannar holländare, med hunden Bobby, förevisar Bobbys regncape och försöker även få Errol att prova den; ”nej”, säger Errol, ”min päls är de bästa regnkläderna”! Så Bobby kläs i regncapen och får istället visa Errol hur bra den är. Errol är dock inte det minsta imponerad!

Idag kan vi ta en lång, torr förmiddagspromenad med Errol. Nere vid marknadsplatsen får vi se ett träd, med hela stammen full av vackert, röda Eldbaggar. Vi stannar en stund och beundrar deras lysande färg.

Eldbaggar
På marknadsplatsen kommer även ”fröken grey-hound” i tätt följe av en ny kavaljer, en mycket uppvaktande labradormodell. Hon har fortfarande fullt sjå att försvara sin dyrbara bakdel och stannar med jämna mellanrum för att skälla ut sin trogne kavaljer. Han fortsätter dock, envetet sitt uppvaktande! Det här en mycket intressant scen, tycker Errol!

"fröken grey-hound" med sin labrador-kavaljer
Efter promenaden är det solsken en lång stund, så Errol kan ligga ute medan Eva hinner städa av Homer. Solskenet inbjuder såklart till lite mer grannprat också. Holländske Jacob, tyckte vädret var så bedrövligt igår, att han faktiskt övervägde att resa hemåt redan nu. Men, när han tittade på väderleken hemma i Holland, såg han att det var -7 grader och snöstorm, vilket genast fick honom att ändra uppfattning och idag var han helt övertygad om att vädret ändå inte är så dumt i Castro Verde!

Vår kvällspromenad blir faktiskt i solsken och då kan vi njuta av hela allén med gamla, blommande mandelträd, mittemot Bombeiros.


På kvällen tittar vi på väderprognosen och ser att det verkar bli regnskurar imorgon. Ska vi aldrig kunna komma iväg till Évora och de andra städerna vi vill se? Nej, helt resolut ändrar vi våra resplaner och tar sikte på Algarve-kusten istället. Prognosen visar inget regn där på hela veckan, så vår nordliga färdrutt får ligga på is ett tag till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar