torsdag 22 mars 2018

180322 Torsdag Silves – Armacao de Pera – Silves

Vi har fått mail från Phil och Sandra, som fortfarande är i Torrox i Spanien. De verkar haft lite bättre väder där än i Portugal. Fidel har fått en uppvaktande kattdam, som är gravid, kanske söker hon en ny far till sina barn? Fidel är dock inte intresserad! Holländare Rob och Toss skickar mail och meddelar att de är hemma igen; lilla Sienna väntar på att få trimma in sin vårfrisyr, kylan till trots!

Idag är det strålande sol och inte mycket vind alls, så vi tycker det är dags för en dag på stranden som kombineras med fågelskådning. Vad kan lämpa sig bättre än Armacao de Pera, bara en kvarts bilfarande härifrån.

Errol blir som vanligt överlycklig när han får komma till stranden. Det är underbart att springa i vattenbrynet och även ta sig ett dopp, förstås. Han träffar på en storvuxen, labradorliknande dam, som han försöker bjuda upp till dans; men se det går inte alls! Det är som att försöka dansa med en soffa; hon kan inte ta ett danssteg utan blir bara sur! Synd, tänker Errol och tar en egen svängom!Vi gör många, fina strandfynd idag; snäckor och en porös sten som är vackert formad. Björn hittar en hink, som han vill spara.


Vi ser inte mycket fågel idag heller! Vid våtmarken intill är det mestadels Skrattmåsar, Rörhönor och en Styltlöpare. Sedan går vi ut över ängsmarken, men nej inget spännande fågelliv ser vi till där heller. Däremot ser vi en orkidée och börjar att titta nedåt, på marken, istället för uppåt, i luften. Plötsligt hör vi någon ropa ”are you looking for orchids”? Ja, det är vi ju och mannen kommer då fram till oss. Han är portugis, men pratar bra engelska. Han är själv mycket intresserad av blommor och blir först lite förskräckt, när han ser att Björn bär på sin nyfunna hink! ”Ni tänker väl inte plocka orkidéerna” säger han. Nej då, vi lugnar honom med vår strandfyndsförklaring. Sedan tar han med oss på en promenad utöver ängarna, för att visa oss fler orkidéer, som är mycket ovanliga. Vi är tacksamma och glada för detta och har en trevlig stund tillsammans.

Ett par timmar senare är vi nöjda på vår vandring och på Errols badande, så vi går tillbaka till Homer och äter en smörgås, innan vi far hem till Silves igen.

Vi sätter oss ute i solen och njuter någon timme till, medan Errol går in och sover. Idag bekantar vi oss också med våra grannar, engelsmän. Vi berättar för varandra var vi varit osv.

Errols kvällspromenad blir utmed Rio Arade och det är så mycket ”flickdofter” att han sätter i alla fyra med jämna mellanrum, så promenaden tar sin tid. Vi möter också en liten Pudel, som är förlamad i sin bakdel, men har den fastspänd på en hjulaxel och Pudeln verkar helt van vid detta; far omkring i full fart tillsammans med sin husse.

Framåt 18-tiden är det dags att gå in i Homer och göra kväll. Nu får vi se om det tänker regna imorgon, som väderprognosen hotar oss med?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar