lördag 17 mars 2018

180317 Lördag Castro Verde

Jadå, så är vi inregnade och inblåsta igen. Regnet piskar på fönstren och Homer gungar och ruskar i vindstötarna.


Det får bli en innedag, förutom ruskiga Errolpromenader, som förstås är nödvändiga. Dagen kan alltid ägnas åt att läsa. Vi kan också försöka oss på att identifiera blommorna, som vi fotade igår, vid Castro da Cola. Eva har också en plan på att köra en tvättmaskin och sedan torktumla. Det borde väl knappast vara någon tvättkö idag!

Våra foton på blommorna visar sig inte vara av bästa kvalitet. Det blir endast en bestämning, med hjälp av både floran och internet; nämligen en Kritsuga.


De tidigare regndagarna, har vi sagt att det är åtminstone regnskurar och det är ju varmt ute; men nu håller den trösten inte längre! Idag är det dagsregn och det är bara 12 grader varmt ute! Errols förmiddagspromenad måste dock ske. Vi blir tämligen blöta och Errol har ingenting att läsa. Allt läsvärt utraderas av regnet och inte en hund finns i sikte. Trist, tycker både Errol och Eva.

Tvättstugan är dock ledig, så Eva rullar igång en maskin. Våra grannar håller sig inomhus och vill såklart inte sticka ut näsan, mer än nödvändigt.

Eftermiddagspromenaden med Errol, blir om möjligt ännu blötare. Vi vadar fram i trottoarernas floder. Errol kan gå lös hela promenaden, för det finns inte en levande själ ute och därmed är han ganska nöjd med promenaden.

Resten av dagen ägnas åt spel, korsordslösning och matlagning. Nu måtte det väl snart ha regnat färdigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar