fredag 23 mars 2018

180323 Fredag Silves

Dagen börjar i alla fall bara med mulet väder, så Errol och Björn klarar sig fint utan något regn och tyvärr även utan någon Aya. Istället får de annan ”hund-upplevelse”. De träffar nämligen på en hel flock med hundar, fem stycken, som ligger och sover vid vägkanten och väcks upp av att Errol och Björn kommer. Hundarna är skygga, verkar bli rädda och springer sin väg, utan att ens skälla. Errol bryr sig inte ett dugg om det hela. Var det ett gäng herrelösa hundar, månntro?

Frampå förmiddagen börjar det allt regna ändå. Vi får ägna oss åt en stunds video-chatt med barn och barnbarn, innan Errol och Eva ändå måste gå ut. Det blir ganska blött, men vi tar en runda genom sta´n och sedan ner till Rio Arade. Vi ser inte en enda hund, men det är däremot mycket paraplyförsedda människor i farten.

Eftermiddagen ägnas åt att artbestämma våra fotade blommor. Det är ett digert arbete, med mycket slående i Medelhavsfloran samt jämförande med bilder och Wikipedia på internet. Säkrast är vi dock på orkidéernas namn.Skönt nog upphör regnet under eftermiddagen och solen tittar fram igen. Vi går sedan en kvällspromenad uppåt Silves kullar och minsann, vem möter vi igen?; om inte monsieur Patrice med hustru Jeany! Vi pratas vid en stund, på vår ytterst knaggliga franska och skiljs sedan åt, för att fortsätta våra promenader åt olika håll.

Vi går hem till korsordslösning, ett glas rött vin och matlagning. Imorgon hoppas vi på uppehåll och  utflyktsväder igen!

4 kommentarer:

 1. Hej människor. Trevligt att läsa om vardagshändelser på annan plats. Äntligen kan vi ana att en ljusare tid är på g.Det har i alla fall kommit några vårtecken söderifrån, som strandskata, tofsvipa, sånglärka och stare....

  SvaraRadera
 2. Hej!Det låter härligt med alla vårtecken, som du räknar upp! Strandskatan är en av våra absoluta favoriter! Hälsningar Eva Björn Errol

  SvaraRadera
 3. Hej
  Förstår inte riktigt tekniken, men inlägget hälsningen är skrivet av mig Bertil K och rapporterna är vad som setts på Gotland. Det rör på sig här uppe i norr..
  mvh
  //Brertil

  SvaraRadera