lördag 2 december 2017

171202 Lördag Castro Verde

Det har varit en kall natt igen med frostvit mark på morgonen. Vi stannar inne i Homer under förmiddagen och väntar på att solen ska värma ordentligt. Förmiddagen ägnas då till att ringa och videochatta med barn och barnbarn.

När vi sedan tror oss att öppna Homerdörren, står holländske Jacob genast där, med de utlovade brödkanterna till Errol. Javisst ja, det är ju lördag och Jacob har redan varit till Intermarché och köpt färskt bröd! Errol blir överlycklig! Strax därpå kommer Antonio förbi med sina ”fotbollskor”, borste och värsta rengöringsmedlet i högsta hugg; han har trampat i hundbajs under gårdagens fotbollsmatch och nu stundar det stor rengöring! Ja, det är inte lönt att skratta åt detta, för när det är dags för Errols förmiddagspromenad är det Evas tur att trampa i hundbajs och därmed efterföljande skorengöring.


Idag har vi en hanhund, som regelbundet kommer injoggandes på campismon för att leta efter en väldoftande liten svensk hunddam. Ja, det är vår svenska granne vars Foxterriertik börjar hamna i ”season” (som Phil säger). Vi blir lite oroliga att Errol ska hamna i bråk, eftersom hanhunden ideligen söker upp Errol för att mäta sig, så vi får hjälpas åt att sjasa bort inkräktaren.

På eftermiddagen bjuder Homer på shortsväder och solnjutning, vid sin sida. Där sitter vi tills Antonio kallar på teamet för fotbollsmatch. Idag är det Englands tur att kicka iväg skor, medan Portugal står stark på sina fötter utan ett enda markfall! Homer-Zlatan talar sedemera om att matchen är slut genom att ta med en boll och lägga sig platt i skuggan. Vinsten är given!


Errol visar att han egentligen inte har någon lust att gå på kvällspromenad, men den blir ändå av och den blir i fullmåne!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar