söndag 31 december 2017

171231 Söndag Nyårsafton Castro Verde

På morgonen får vi i uppdrag att bjuda in våra finska grannar, till kvällens nyårsfirande samt även några tyska och holländska husbilar som står längst ner på campismon. Eva går med friskt mod över till finländarna, med mobil och Google Översätt i högsta hugg. Jodå, de läser och förstår vår inbjudan till nyårsfirandet, men kommer troligen inte, då de inte kan lämna sin hund ensam hemma (han är livrädd för raketer och smällande ljud). De kan absolut inte prata ett ord på något annat språk än finska, men plötsligt stämmer hustrun upp i sång och sjunger hela första versen på ”Du gamla, du fria” på svenska (utan att förstå ett ord!). Det framkommer också att mannen cyklat Vätternrundan tre gånger, så de har varit i Sverige! Inbjudningsrundan fortsättes sedan till campismons nedre del, men de verkar inte nappa på inbjudan av olika anledningar. Nåväl, 17 personer lär bli tillräckligt trångt i det lilla rummet, intill samlingslokalen.

Innan Errols lunch-promenad, hinner vi också videochatta med barn, barnbarn och våra syskon för att önska ett Gott Nytt År!

Granngården mittemot
För att vara säkra på att vi själva ska få smaka någon del av våra sillbitar, beslutar vi oss för att äta en sill-lunch idag. Så gott det smakar!

Fotbollsmatchen är sedan inte långt borta! Typiskt nog har himlen plötsligt slutit sin blåa färg och snabbt övergått till mörkgrått, innehållande en begynnande regnskur! Men, det hindrar väl inte den internationella ligan! Holland ser snart nog ut som en disktrasa (en smutsig sådan!), då hon ideligen ålar sig fram på den smutsiga fotbollsplanen. Dock förkortas matchen i tid på grund av det dåliga vädret! När matchen är avslutad och vi kommit hem igen, återtar himlen sin klarblå färg igen! Vädret är verkligen omväxlande!

Nu återstår bara att förbereda nyårsfirandet ikväll; ”A taste of Sweden”; sillen ska skäras i mindre bitar, naturell youghurt får ersätta gräddfilen och ska hällas upp, löken ska hackas, knäckebrödet brytas i mindre bitar och snapsen ska kylas! Det är mycket nu!

Ett Gott Nytt År önskar vi alla nära och kära!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar