måndag 1 januari 2018

180101 Måndag Nyårsdagen Castro Verde

Nyårsfirandet startade kl 22 igårkväll, då vi alla (15 personer) möttes i samlingslokalen på campismon med våra medhavda sorters ”snacks”. Det blev en hel buffé, bestående av portugisisk soppa, ost-paj från England, snittar från Belgien, ”a taste of Sweden”, choklad och likör från Tyskland samt kex, kakor m m. Vi åt, drack och minglade fram till kl 23, då det vara dags för Sveriges, Tysklands och Belgiens nyårsskål! Därefter återupptogs vårt ätande, drickande och minglande till kl 24, då det blev den stora nyårsskålen i champagne, tillsammans med Portugal och England. Självklart avslutar vi firandet med att sjunga ”Auld lang syne” tillsammans. Sedan verkar alla vara nöjda med firandet och framåt kl 01 ramlar vi alla hem i våra sängar!

Nyårsbuffé, champagne och tomtebloss
Det nya året börjar med en underbar, solstrålande, varm dag och vi vill bara vistas ute hela dagen för att solnjuta. Holländska Sienna kommer förbi, viskar ”Gott Nytt År” i Errols öra och avslutar med en slick i hans mungipa. Errol svarar med ”får jag lukta dej i rumpan”, vilket han får.

Errol och Eva har nog aldrig tidigare träffat på så många lösspringande hundar i Castro Verde, som idag. Undrar om alla ägare är trötta efter nyårsfirande och släppt ut sina hundar på lösdrift, för att få sova i fred? Nåväl, vår Errol sköter sig så superbt numera och några konflikter med lösspringande portugiser uppstår inte längre. Det är mycket skönt!


Under sen-lunchandet, i solen vid Homer-sidan, flyger det förbi 5 stycken Vita Storkar. De är verkligen i återtågande nu. Det är ett vårtecken för oss! Phil och Sandra solhänger lite hos oss under eftermiddagen. Sandra kommer med två bitar av ”Short-cake” till oss; denna fantastiska bagare och Phil lånar ut en bok till Eva. Boken är ”The curious incident of of the dog in the night-time”, skriven av Mark Haddon; en Asperger-kille som skriver om sitt liv. ”Läs den, så kommer du också att känna igen dej; vi är ju båda två lite inom spektrat”, säger Phil.

Strax innan det är dags för dagens fotbollsmatch, ropar Nancy och Antonio hem oss för att ge en visning av den nya husvagnen. Nu har de kommit i ordning och börjar bo in sig. Javisst, har de nu fantastiska ytor och förvaringsutrymmen. Den är ju också splitter ny! Vi hoppas att de ska få njuta av livet i husvagnen i många år.

Fotbollsmatchen avlöper som vanligt i högsta tempo och med en holländsk Sienna som samlar in så många bollar hon hinner, hela tiden. Men, roligt har vi allihop!

Dagen avslutas med en Errolpromenad i solnedgången och nu får Eva se den första Sammetshättan, för den här säsongen. Det har vi väntat på!


2 kommentarer:

  1. God fortsättning Eva o Björn! Härligt nyårsfirande. Boken du lånat är läsvärd. Här har vi snö och slask. Njut av solen!Kram

    SvaraRadera
  2. Tack och God fortsättning, önskar vi er! Ja, jag älskar boken redan, Eva! Vi fortsätter njuta solen, så länge vi får! Kram!

    SvaraRadera