söndag 7 januari 2018

180107 Söndag Castro Verde

Det är strålande sol idag också och fortfarande den iskalla nordvästliga vinden. På morgonen kommer det herrbesök till campismon. En liten ullig herre, som ibland gör en runda här och idag råkar Errol vara lös utanför Homer, precis när ullherren kommer. Herrarna hälsar på varandra och kommer sedan överens om att leka en liten stund, innan den lille ullherren går vidare på sin morgontur. Det var ett trevligt besök, säger Errol.


Nu är vi sugna på säker fågelskådning, så vi tar med oss Errol på promenad ut till Barragem da Horta da Nova. Vi går över fälten, så Errol kan lufsa på i sin egen takt och det är han mycket nöjd med.

Över oss cirklar 10 st Vita Storkar och de behöver inte göra ett enda vingslag i nordvästvinden! De 10 Skedstorkarna är fortfarande kvar vid sjön, såväl som gruppen med Storskarv. Vi ser flockar med 100-tals Tofsvipor, som flyger i olika formationer och landar på fälten ibland. Styltlöparna finns också kvar. Ett par Snatteränder ser vi också, vilket blir en ny art för den här säsongen. Vi har turen att få se en hel flock med Tjockfot idag också. De kommer flygande och landar sedan lite längre bort på fältet. Ja, vi får ihop ett 30-tal arter på vår skådartur och vi går sedan nöjda hem igen.


Vi har ett par finska grannar, som inte pratar något annat språk än finska. De vill dock mycket gärna ha kontakt och vill prata med oss. Nästan varje dag träffas vi och pratar för fullt med varandra, på finska respektive svenska. Antagligen har vi ingen aning om vad den andra talar om, men vi nickar till varandra och är helt överens! Fast ibland kan ju kroppsspråk vara förlösande, för imorse berättade kvinnan på så sätt, att hennes glasögon gått sönder och att det kostar mycket pengar.

Dagen avslutas, som vanligt med vår fotbollsmatch. Holländska damlaget tänker inte missa tiden idag! Sienna är heltänd, men visar dock inte samma ork som vanligt. Vilade hon för mycket igår? Homer-Zlatan tar ensam hem dagens seger!


1 kommentar: