fredag 12 januari 2018

180112 Fredag Castro Verde

På morgonpromenaden får Björn och Errol sällskap med ”herr Treben”; en släthårig och mycket kärvänlig foxterrier, som hälsar på oss med jämna mellanrum. På förmiddagen dyker han åter upp utanför Homer och talas vid med Errol, en stund igen. ”Herr Treben” använder mestadels bara tre ben när han förflyttar sig, men är ändå snabb som vinden!


Idag måste fotbollsmatchen förläggas till förmiddagstid, eftersom vi ska se film på eftermiddagen. Det holländska damlaget har inget emot denna förändring. Idag återkommer även Portugal på spelplanen och förgyller spelet med sina snabba inlägg. Resultatet blir oavgjort, precis som igår!

Björn ägnar mestadel av dagen till att identifiera och laga öppningsfunktionen på vår Homer-dörr. Han får god assistans av Phil och Fidel! Resultatet är klart godkänt; vi kan nu öppna dörren utan att använda vår nordiska muskelkraft! Dock förändras detta senare på kvällen!

Nu måste vi skynda oss till Telémacos filmvisning! Phil och Sandra ska vara Errolvakt och solnjuta tillsammans med Fidel, vid Homer-sidan, medan vi är på bio!

Idag visas filmen ”The night of the hunter” (Trasdockan); regissör Charles Laughton, med Richard Mitchum i huvudrollen, en svartvit film från 1955. Filmen handlar om det goda och det onda, i religionens hantverk. En mycket sevärd film!


När vi kommer hem igen, väntar Errol på mat och sin kvällspromenad. Kvällen påminner starkt om en svensk vårkväll; det är helt vindstilla, svalt i luften, skymningsljus och koltrasten som sjunger i vemod!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar