tisdag 30 januari 2018

180130 Tisdag Castro Verde

Vid vår frukost dyker Sandra och Fidel upp, för att hälsa ”Good Morning”. Fidel tackar Eva särskilt för de goda resterna av hennes kyckling, från gårdagens restaurangbesök!


Vädret idag bjuder på lite lätta skyar, lätt genomsläpplig sol och ca 17 grader varmt. Fint, då kan vi ta med Errol ut till Barragem da Horta da Nora, för lite skådning. Vi strosar över fälten, utan att se några kossor idag och då kan vi också passa på att gå runt sjön. Idag är fälten fulla med grupper av fjärilslarver; de rör sig och krälar om varandra; det är svårt att inte trampa på dem!


Det är verkligen en ljuvlig dag; perfekt för att strosa i sakta mak och lyfta kikarna med jämna mellanrum. Vi räknar in våra sedvanliga 30-tal arter. Vadar-arterna har minskat i antal; det är endast Styltlöparna som ökat på sig i mängd och blivit många fler. Skedstorkarna står, som vanligt, och sover vid sjökanten. När vi kommer till anda änden av sjön, stannar vi till för att spana efter vår Tjockfots-grupp; här brukar vi oftast se dem. Efter en liten stunds tålamods-kikande, utbrister Björn ”där står en”! Mycket riktigt; där står det en Tjockfot med sina gult lysande ben och gula ögon. Snart nog ser vi fler; flygande, framåtrusande och staty-stående. Nu blir vi mycket nöjda och strosar vidare hemåt igen.

Här är vårt "Tjockfots-ställe"
Lite vila hinner vi få innan det är dags för fotbollsmatch. Scenariot från gårdagen upprepar sig; Hollands damlag är hopplöst förälskad i ”guldbollen” och vill bara ha den i sin ägo! Homer-Zlatan spelar matchen själv med en totalt överlägsen seger!

Efter match-slut bjuder vi Phil och Sandra på en ”svensk fika”, utanför Homer. Vi har med en påse hembakade kanelbullar, som vi totalt glömt bort i frysen. Tyvärr, är de väl inte längre så goda, som när de var nybakade, men dock, en ”touch of Sweden”. Vår fikastund förhöjs ytterligare av en Tornfalk, som kommer förbisusandes över våra huvuden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar