torsdag 25 januari 2018

180125 Torsdag Castro Verde

Idag är det en småregnig och blåsig dag. Tråkigt; vi måste hitta på något skoj!

När Sandra morgonkissar Fidel, utanför Homer, öppnar Björn fönstret och föreslår att vi ska laga mat tillsammans. Sandra nappar genast på förslaget och säger att det passar fint, för de ska fira ”Burnes evening” ikväll, med att dricka whiskey och äta pudding. Gemensamt beslut fattas att påbörja ”Burnes evening”, efter dagens fotbollsmatch. Björn har köpt fina kotletter att steka och Phil vill ha kokt potatis därtill samt sallad.

Skotten och poeten Robert Burnes, född 25 januari 1759, har sin alldeles egna dag i den skotska almanackan. Det är vanligt att man därför firar 25 januari med whiskey och middag. Burnes har bl a skrivit texten till ”Auld lang syne” och många andra kända dikter, som tonsatts.

Men, först ska vi gå till veterinären för att få svar på Errols urinprov. Errol kliver modigt in i väntrummet och småpratar med andra väntande portugiser, innan vi får komma in. Provet visar alldeles för högt ph-värde, vilket kan tyda på en infektion. Ordinationen blir att ge Errol hög dos C-vitamin en vecka och sedan komma åter med nytt urinprov. Vi gör ett försök och hoppas på det bästa!

Ska det bli någon fotbollsmatch idag tro; än så länge verkar vädret göra det omöjligt! Men vid 15:30-tiden upphör småregnandet och visselpipan ljuder! Det blir en lerig och slirig match idag; spelarna tumlar runt på den leriga planen ända till tiden för avblåsning ljuder. Vilka kämpar!

Nu börjar ”Burnes evening” och vi samlas ute i solen (som förgyller seneftermiddagen) för att fira Robert Burnes födelsedag, genom att skåla i whiskey. Den unga familjen, från Skottland (som vi har till grannar), bjuds självklart in och Sandra sjunger en av Robert Burnes tonsatta dikter. Telémaco, som kommer hem från arbetet, bjuds också in att skåla med oss.

Sandra sjunger för oss
När solen försvinner, börjar det bli kallt och vi förflyttar oss in i Homer för matlagning. Björn steker kotletter och Sandra har gjort potatismos. Vi avnjuter en mycket god måltid tillsammans och till dessert bjuder Sandra på en ”bread-and-butter-pudding”. Snart nog är vi så mätta och börjar sedemera bli sömniga. Efter ett långt och mycket trevligt ”Burnes-firande” skiljs vi åt och önskar varandra en god natts sömn!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar