tisdag 16 januari 2018

180116 Tisdag Silves – Armacao de Pera – Silves

Efter vår frukost, sätter vi vårt utflyktsmål till Armacao De Pera, inte mer än någon mil från Silves. Där finns en härlig, lång sandstrand vid Atlanten, med saltlaguner innanför sanddynerna, samt ängsmarker som påminner oss om Ölands natur.Vi strosar omkring flera timmar i området och njuter av det underbara vädret. Vi ser inte särskilt mycket fågel! I saltlagunerna skådar vi endast mängder med Snatteränder och Sothönor samt en Gråhäger. Vi blir dock mycket glada över att möta de första svalorna; både Hussvala och många, många Backsvalor som susar över huvudet på oss! Det är ett vårtecken!


Solanum sodomaeum , dödligt giftig
Errol blir såklart jättevarm under promenaderna och tar första, bästa chans till ett dopp i närmsta saltlagun. Han simmar omkring en god stund i vattnet, men minns att vattnet är salt och odrickbart, så han simmar hela tiden med skarpt, stängd mun. Så fort han kommer upp i sanden igen, får han ”labbe-fnatt” och rusar omkring som en svart komet på stranden. Det är härligt med bad och sandstrand!

Först bad och sedan "labbe-fnatt"
Vi strosar omkring en liten stund i stadens, än så länge, ödsliga turiststråk, innan vi går tillbaka till Homer, för att fara tillbaka till Silves igen.


Vi kan solnjuta en stund, vid Homersidan, idag också. Errols kvällspromenad blir idag inte så lång; han är trött efter en dag på stranden och vill hem till sin madrass för att sova.

Imorgon tar vi nya tag och ser ut ett nytt utflyktsmål; förhoppningsvis i fint väder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar