söndag 21 januari 2018

180121 Söndag Castro Verde

Igår eftermiddag var foxterriern ”Herr Treben” och hälsade på oss ideligen. Errol kommer bra överens med honom och han är också mycket vänlig tillbaka. När Björn och Errol öppnar dörren, för att gå ut på morgonpromenaden, står ”Herr Treben” där, ivrigt väntande och överlycklig. ”Kommer ni äntligen ut” säger han och hänger med på promenaden.


Resten av dagen återkommer han regelbundet hit och med jämna mellanrum blir han utjagad av Antonio, men ger inte upp. Under förmiddagen dyker det upp, ytterligare en gammal bekant, en liten ullig herre, som Errol också kommer bra överens med. Nu har dock Errol tröttnat på uppvaktningen och ligger inne i Homer och sover; de får hållas för sig själva där utanför.


Förmiddagen är molnig, men sedan städar solen bort alla molnen och vi slår oss ner i solen, för att njuta av ytterligare en skål av de ljuvliga jordgubbarna. Fotbollsmatchen närmar sig och det är dags att rusa ut på planen. Idag blir matchen återigen kort; det är soligt och varmt. Mitt under matchen dyker det upp en ung, vacker och höglöpande Beagle-tik! Homer-Zlatan släpper bollen och blir som förhäxad! Han rusar av planen och ägnar sig istället åt en diger uppvaktning av denna sexiga varelse. Han lyssnar inte på sina coacher och låter sig inte återkallas till spelplanen! Det blir utvisning med rött kort! Alltså går dagens seger självklart till Hollands damlag, som dock sympatiserar med Homer-Zlatan och lägger sig tröstande brevid honom.

Vid Errols kvällspromenad, möter vi Claudia, som bjöd hem oss igår till sina trädgårdsodlingar. Vi stannar och tackar för igår. Claudia videochattar just med sin syster, som bor i England. Vi presenteras för systern och får pratstund med henne också, innan vi går hem för kvällen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar