lördag 6 januari 2018

180106 Lördag Trettondagen ”King´s Day” Castro Verde – Almodóvar – Castro Verde

Nu har ovädret dragit förbi och dagen börjar med strålande sol, men bjuder också på en iskall nordvästlig vind. Nu vill vi göra en utflykt igen, men tror att det är för smutsigt och lerigt för att göra någon vandring. Till slut bestämmer vi oss för att åka till den lilla staden Almodóvar, några mil söder om Castro Verde.

När vi lämnar Castro Verde ser vi ett stort ”Stork-moln” över fälten i vår närhet. Det ser fint ut!

Väl framme i Almodóvar, börjar vi med att gå till den vackra, gamla Romar-bron, från 1200-talet.


Vi vandrar sedan vidare upp genom de smala gatorna, som leder till torget. Där finns ett hus med en mycket speciell arkitektur runt ett fönster, med geometriska figurer och vegetabiliska mönster. Det fönstret vill vi se!


Vi måste såklart också göra ett besök i Saluhallen och vi köper förstås med oss ett halvt kilo oliver.


Nu känner vi oss klara med besöket här i Almodóvar. Vi trodde tidigare att den kände regissören Almodóvar kom härifrån, men så är inte fallet. De råkar bara ha samma namn!


Vi vill inte åka samma väg tillbaka hem, utan väljer att svänga in på en mindre väg, strax innan Rosário, för att få lite fågelskådning på hemvägen. Vi hinner bara svänga av vägen, så visar en man i en personbil, att han vill att vi ska stanna. Vi stannar genast, eftersom han kanske har upptäckt något galet med Homer! Han pratar bara portugisiska, men vi förstår att han frågar vart vi är på väg. När vi berättar att vi ska åka till Castro Verde, visar han att vi måste vända om och var någonstans vi kan vända. Björn visar att vi ska titta på fåglar med kikare och tänker fortsätta denna vägen. Vi åker vidare. Mannen kör förbi oss igen och blinkar för att visa var vi kan vända om. Vi fortsätter dock enligt planen och mannen följer med oss utmed vägen. När vi kommer till en rondell, kör han förbi oss och stannar oss igen. Han visar hur vi ska svänga i rondellen för att komma till Castro Verde, för själv ska han nu åt annat håll! En märklig upplevelse!

Så mycket till fågelskådning blir det inte idag heller! Vi ser mestadels Vita Storkar och Röd Glada, men vi får vara nöjda med det.

Hem till sen-lunch och väntande fotbollsmatch. Holländska damlaget går ut på promenad, strax innan match-start, så Homer-Zlatan får hela planen för sig själv idag. Han sliter hårt! Precis när matchen är avslutad och vi gått hem med bollarna, kommer Sienna tillbaka, ivrigt framrusande för att få spela! Tyvärr, matchen är redan slut! En besviken Sienna går hem, för att vänta på morgondagens match!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar