lördag 13 januari 2018

180113 Lördag Castro Verde

Vi vaknar till skyfall idag och regnandet håller i sig över Errols morgonpromenad och även över frukosten. Men, sedan drar molnen bort och solen börjar värma oss igen.

Vädret känns så pass behagligt att vi tar med oss Errol på skådarpromenad till Barragem da Horta da Nora. Idag får vi, till Errols besvikelse, gå på asfaltsvägen; det är tyvärr alltför lerigt på fälten. Våra hägrar och storkar finns på plats, såväl som Storskarvarna. Vi ser dock inte en enda Tjockfot idag, men överraskas istället av att få se hela familjen Helena-astrild i vassen vid sjön. Ett par Enkelbeckasiner dyker också upp efter en stund. Efter någon timmes skådande är vi nöjda och går hemåt igen och som vanligt har vi fått skåda ett 30-tal arter.
Det går dock inte att undvika ett par regnskurar på eftermiddagen; tursamt när vi precis har tagit in Errol, från sitt uteliggande. Regnskurandet har också upphört, lagom till vår fotbollstid, klockan 15:30. Men, var är holländska Sienna? Sandra och Phil rusar omkring på campismon för att leta rätt på Rob (hennes coach). Precis i rätt tid kommer ju Rob tillbaka från en promenad med hustrun. Phil knackar sedan på Portugals husvagnsdörr, för att kalla ut spelaren. Nu är vi fulltaliga och matchen kan dra igång! Spelplanen är våt och lerig idag; både holländska damlaget och Homer-Zlatan glider omkring i sina vändningar i leran och missar därav bollarna ibland. Men, idag går vinsten till Homer-Zlatan, eftersom Sienna frivilligt lägger sig på avbytarbänken en stund för att vila. Så kammas inte en seger hem, när Homer-Zlatan ensam får slita på planen!

Nu hoppas vi på att vädret ska upphöra med sitt regnande, för nu längtar vi efter att göra utflykter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar