måndag 15 januari 2018

180115 Måndag Castro Verde – Silves

Det har verkligen varit kallt inatt, för när Homer börjar röra på sig, glider det fram ett is-stycke från taket! Efter frukosten packar vi ihop och säger ”see you” till på fredag, till våra grannar och till Phil och Sandra.

Is-stycket kommer glidande över Homer-taket!
I strålande sol, sätter vi kurs mot Silves, för att se om det finns någon ledig ställplats åt oss? Vi ser en fin Svartvingad Glada utmed vägen, som ryttlar fint i solskenet.

Vi åker först till Parque do Castelo, där vi helst vill stå. Vilken tur; det finns en plats till oss! Vi boar genast in oss och går sedan en liten sväng på marknaden, strax intill. Marknadsstånden håller just på att plockas ner, men fortfarande är ”matvagnen” öppen. Nu är vi sugna på lunch och beställer varsin Bifana och öl därtill. Vi sitter en stund i solen och njuter av vår lunch, innan vi går vidare på vår promenad.På boplatsen välkomnas vi genast av en Kungsfiskare, som pilar fram och tillbaka över ett litet vattendrag, bakom vår Homer. Stork-klapper hörs såklart hela tiden och de Vita Storkarna seglar i mängder över våra huvuden i Silves. Vi solnjuter en god stund på eftermiddagen, innan Errol vill ut på sin kvällspromenad.


Eva och Errol går runt hela Silves, i godan ro och får möjligheten att njuta av en familj Helena-astrilder, som så fint visar upp sig, lysande röda, i solskenet. I Rio Arade är det flod, så där står det Hägrar och väntar på fisk och Rörhönorna simmar omkring bland alla Skrattmåsar och Myskankor.


När vi kommer hem till Homer, sätter vi genast igång att göra utflyktsplaner för kommande dagar. Vi hoppas verkligen att få behålla solen, med Atlantbad för Errol och fågelskådning för vår del.2 kommentarer:

  1. Hej på er igen i Castro Verde – Silves.
    Äntligen tar vi oss tid till att skriva en liten kommentar. Ni ser ju ut att ha det fortsatt bra. Måhända att ni har det snäppet kallare nu. Men kontra Sverige är det säkerligen 10 ggr bättre. Får tacka för alla filmtipsen, och trevliga bilder från er vardag. De flesta filmerna finns att streama på nätet om man så vill. Ska bliva roligt att följa med på er lilla ”bobilstripp”. Ha det bra i solen. Mvh Maj, Jan och LOKE. PS: Snart Thailand för våran del. DS: Hälsa Homer Zlatan.

    SvaraRadera
  2. Hej på er! Nej då, nu har vi det äntligen lite varmt och soligt igen. Det njuter vi av! Det låter helt underbart med en Thailands-resa, för er del! Homer-Zlatan har fotbollsvila nu, men hälsar till LOKE! Hälsningar från Eva Björn Errol

    SvaraRadera