söndag 14 januari 2018

180114 Söndag Entradas – Salto – Castro Verde

Oj, vad det har regnat under natten! Men, när morgonen kommer upphör regnet äntligen! Det verkar ju bli fint väder idag, så vi bestämmer oss snabbt för att göra en utflykt.

Eftersom det är blött och lerigt på fält och vandringsleder, gör vi en ”bilskådarutflykt”. Vi åker först till Entradas, för att besöka våra sedvanliga skådarplatser, men ser inte så mycket fågel. Vi ser Rödhönor som rusar iväg ut över fälten och många Röda Glador som svävar i skyn.


Vi fortsätter sedan ut till den lilla byn Salto och åker vidare upp till Nossa Senhora Ara-Celi (Himlens Altare). Det är ett litet kapell, som är byggt på den högsta punkten i Alentejo. Därifrån får man en vidunderlig utsikt över hela distriktet. Dit vallfärdade pilgrimer redan på 1700-talet för att be till Gud om regn och bönerna blev alltid hörda!
Vi stannar där en god stund och njuter av utsikten. Vi kan höra Sånglärkan drilla, långt nedanför oss på fälten och en Röd Glada svävar i luften i jämnhöjd med oss. Långt borta, kan vi med kikares hjälp, skåda en grupp med Storskarv i en barragem. Plötsligt hör vi Tranor som trumpetar och snart nog kommer en hel flock med Tranor flygande förbi, även de i vår jämnhöjd!Nöjda med dagens utflykt åker vi hem till sen-lunch och sedvanlig fotbollsmatch!

Väderprognosen visar fint väder kommande vecka, så vi beslutar oss för att lämna vår boplats några dagar och åka ner till Algarve-kusten för lite miljöombyte. Phil och Sandra tänker också lätta på bopålarna och åka till Messines, där de vet att herr Fidel trivs bra. Dock kommer vi att återförenas, senast på fredag igen, för att gå på en stor marknad i Sao Sebastiao, här i Castro Verde.

Vi meddelar våra närmsta grannar om färdplanerna och får genast tips om vart vi kan åka, med bra ställplatser. Precis när Eva är på väg att ta med Errol på kvällspromenad, dyker Sandra upp med en bricka med fyra stycken gin och tonic på! Vi måste såklart ha en ”avskeds-skål”! Genast dyker det upp ett elakt regnmoln, men med en fantastiskt vacker regnbåge, över vår campismo och snart nog börjar dropparna falla. Vi får snabbt retirera in i Homer, där skålandet kan fortsätta en liten stund till.


Vi enas om att ses igen på fredag, vid fotbollsdags och därefter fira vårt återförenande på campismon, fyllda av den gångna veckans händelser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar