torsdag 11 januari 2018

180111 Torsdag Castro Verde

Det var allt klokt av Telémaco och Carla att inte gå på Filmstudion igårkväll! Vi tog sällskap med våra engelsmän, Phil och Sandra, eftersom det nu var en amerikansk film; ”The love witch”. Filmen handlade om en modern häxa i 60-talsmiljö, dock med total avsaknad av något meningsfullt innehåll! När vi kom hem igen, strax före kl 24, enades vi med Phil och Sandra om att vi istället hade kunnat sova gott i våra sängar, de timmar som filmen varade!

Idag lovar väderprognosen att vi ska få soligt väder, så vi bestämmer genast med Phil och Sandra att äta en gemensam ”taste of Sweden”-lunch; matjesill med potatis och lök, yoghurt, kokt ägg, knäckebröd, öl och en snaps därtill. Phil som inte äter fisk, erbjuds istället en potatisomelett med vin att dricka och självklart även en snaps!

Men, först ska Errol få en långpromenad i Castro Verde, innan solen gör honom alldeles för varm! Vi inväntar till tidig eftermiddag, för att kunna sitta i solen vid Homersidan. Men, vart tar solen och värmen vägen? Det blir bara molnigare och molnigare; vi får flytta vår mat och tillbehör in i Homers värme istället! Nåväl, det smakar precis lika bra inne och nu slipper vi frysa!


Fidel är självklart med i Homer och inspekterar, som vanligt, alla utrymmen!
Sandra tycker mycket om vår svenska sill-lunch och äter med god aptit! Vi gör även en smaktallrik och går över med till våra portugisiska vänner, Carla och Telémaco, som är hemma över lunchen. Telémaco passar på att bjuda in oss till att se en film imorgon eftermiddag, tillsammans med hans skolklass, i Filmstudions lokal. Vi kommer gärna!

Vi har en mycket trevlig eftermiddag tillsammans och njuter av vår sill-lunch så länge att fotbollsmatchen blir lite försenad. Holländska damlaget väntar ivrigt på att få spela loss och idag kan vi konstatera att matchen blir oavgjord. Både damlaget och Homer-Zlatan går samtidigt av planen med varsin boll!

När matchen är avslutad, försvinner alla moln på himlen och solen kommer fram så fint. Vi får en liten solstund vid Homer-sidan ändå, innan vi gör kväll.

Vid kvällsduschen möter Eva Carla (den enda människa vi känner, som duschar innan hon går på jympa!). Carla säger att de tyckte om vår sill-tallrik. ”Det smakade inte alls starkt eller salt, snarare sött och mjukt”, säger Carla. Vad roligt att de gillade ”a taste of Sweden”; vi som trodde att det skulle smaka alldeles för salt för deras smak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar