söndag 28 januari 2018

180128 Söndag Castro Verde

Under vårt frukostätande, roas vi idag av att titta på, när katten Fidel umgås med en av sina katt-vänner. Han har två kompisar, som regelbundet hälsar på honom; en hankatt och en honkatt. Idag är det honkatten som är här på besök. De har spanat in varandra på håll under flera veckor, men nu är de bekanta. De överfaller varandra, famnar varandra och tumlar runt i lek. Samma procedur är det när hankatten hälsar på. Vi förvånas över lekstunderna; det är inte alls vår erfarenhet från vårt forna kattliv. Vår katt Gustav hade inte en enda kattvän under sitt långa liv!

Idag är det strålande sol, men det blåser kuling i nordöstlig riktning. Vi bestämmer oss för en barragemskådning, eftersom NO-vinden inte är så kall. Errol hänger med förstås! Vi går över fälten, men upptäcker snart att det går ett gäng med långhornade kossor, lite längre bort på fältet. Hoppas de inte ser oss; för säkerhets skull smyger vi, oupptäckta, utmed staketet ända ner till sjön. Nja, det blir inga nya skådarsensationer idag. Vi gläds mest åt mängden Ladusvalor, som ilar fram över vattenytan i jakt på insekter. Vi räknar också till 16 st Vita Storkar, som i samlad trupp jobbar på en gemensam, liten yta på andra sidan sjön. Vi väntar, och hoppas på Tjockfot, men tji får vi; de vill inte visa sig idag. Efter ett par timmar går vi hemåt igen, efter en behaglig skådarstund i solen.När vi kommer hem, har de skotska småflickorna väntat på oss. De vill genast klappa Errol och berättar att de väntar så på att vara med i dagens fotbollsmatch. 4-åringen springer och hämtar en teckning till Eva. ”Är det en fisk?”, gissar Eva. ”Nej, men ser du inte att den har armar och ben; det är ju du Eva”, säger 4-åringen. Javisst; nu ser jag; Eva höll den bara upp-och-ner! Även den teckningen får pryda en plats i ett Homer-fönster.


Nu drar vi oss alla tillbaka in i våra bobilar, för att ha en lugn stund, innan det är dags för fotbollsmatchen. Idag gästas vi av Skottlands juniorlag (4 år respektive 2 år), så spelet blir då lite lugnare. Hollands damlag har dock helt ballat ur och lägger sig på planen för att bevaka en särskild boll; håller fast den och vägrar spela mer. Homer-Zlatan sliter som en varg och tar hem hela matchen idag igen. Vi, coachar, enas om att byta ut bollarna till morgondagens match, för att se om Holland vaknar till liv igen!

Fidel gillar Homers soliga insteg

2 kommentarer:

  1. Vilket härligt hundliv Errol har! Izor skulle nog vara lite,lite4 avis om han visste.... Kram på er

    SvaraRadera
  2. Hej Eva! Ja, det är sant, Errol stortrivs verkligen med sitt hundliv här i Castro Verde och så gör även vi! Kram till er!

    SvaraRadera