onsdag 3 januari 2018

180103 Onsdag Castro Verde

Vår lilla Rödhake gör oss sällskap, utanför Homerfönstret, på morgonen när vi äter frukost. Den visar villigt upp sig med sitt orange-lysande bröst. Det gick t o m att ta ett foto med mobilen, genom fönstret!


På förmiddagen kommer Antonio för att överlämna en stol till Björn. Nu när de köpt ny husvagn, köpte de också nya stolar. Antonio tycker att Björn behöver en bekvämare stol att sova sin eftermiddagslur i. Vi tackar och tar gärna emot den. Björn och Fidel inviger den genast!

"The two Chairmen"
Idag blir det mulet väder och vad lämpar sig bättre än en promenad ut till Barragem da Horta da Nora, för lite fågelskådning. Errol hänger med förstås och kan lufsa fritt över fälten idag, då inga får är inom synhåll. Vi ser de vanliga arterna, men noterar att Skedänderna har kommit tillbaka. Smådoppingarna simmar omkring och dyker kontinuerligt. Skedstorkarna står som vanligt, med gömda näbbar och sover. Dock ser vi ingen Tjockfot idag, men vi får se vår första Kalenderlärka för denna säsongen; den flyger upp och sätter sig en stund på en taggtråd, så vi hinner se den fint.

Vi får inte stanna borta för länge, för vi gissar att fotbollslaget saknar oss då. Mycket riktigt, prick klockan 15:30 kommer vi tillbaka, men laget cirklar redan runt Homer och söker efter oss. Ivriga fotbollsspelare rusar iväg till planen och bollarna yr åt alla håll.

Efter matchspelandet kommer Telémaco och Carla med en hel trave dvd-filmer, som vi får låna; Hitchcock och Ingmar Bergman. Telémaco älskar Ingmar Bergmans filmer och har förmodligen sett  de flesta. Så nu får vi ha filmkvällar i Homer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar