måndag 22 januari 2018

180122 Måndag Castro Verde

Vi vaknar till en mulen morgon, med en fortsatt mulen förmiddag. Vi har inte varit vid Barragem da Horta da Nora, sedan vi kom tillbaka till Castro Verde. Alltså är det dags för en lokal fågelskådning!

Idag kan vi gå över fälten, så Errol tycker det är helt ok med promenaden ut till barragemen. När vi kommer fram och lyfter våra kikare för att titta på alla Skedstorkarna, får vi plötsligt se att det står en Svart Stork mitt ibland dem. Den är så vacker i sin kolsvarta kappa, med blodröda ben och lika röd näbb.


Vi möter också Castro Verdes första svalor idag. Det är Ladusvalor, som sveper fram över sjön och fälten i jakt på insekter. Strax därpå dyker det plötsligt upp en Svartvingad Glada. Vi får sedan skåda en hel flock, ca 50 stycken Tjockfot, som flyger in över en kulle, för att sedan gå ned för landning på fälten. Det är en ljuvlig syn med deras vackert tecknade ryggar och vingar.Vi fortsätter att gå runt hela sjön och precis när vi är på väg att gå hem, beslutar sig Errol för att ta ett bad! Åh nej, det är det sista vi vill att han ska göra! Han muddrar upp dybotten rejält när han rusar i, så nu kommer han att lukta gott! Men, vad gör väl det, när en lycklig labrador sedan rusar upp och iväg över fälten! När vi nu lufsar hemåt, är vi alla tre mycket nöjda med vår fågelskådningsdag; Errol med ett svalkande bad och vi med ett 40-tal skådade arter!

Solen kommer allt fram på eftermiddagen och dagens fotbollsmatch spelas i värme. Spelarna orkar inte så länge, utan går av planen samtidigt och lägger sig bredvid varandra i skuggan för att pusta ut. Fastän de är varandras motståndslag, är de allra bästa vänner och de går sida vid sida, tätt intill varandra hem till bobilarna.

Vi tar till vara på den sista eftermiddagssolen och kompletterar njutningen med att äta upp de sista jordgubbarna, som idag förhöjs med vispgrädde; mmmmm.....så gott det smakar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar