måndag 29 januari 2018

180129 Måndag Castro Verde

På morgonen ägnar vi en god stund till att ta farväl av den skotska familjen och de två små flickorna. Phil och Sandra får fina teckningar, Fidel ska klappas och Errol ska promeneras lite i koppel, innan de kan lämna vår campismo.

Vädret är ganska soligt idag, med en hård nordöstlig vind, dock inte kall. Vi stannar hemma idag och Eva tar med Errol på en långpromenad runtomkring i Castro Verde. När vi passerar marknadsplatsen, ser vi att kvarnen är i bruk. Kvarnvingarna snurrar för fullt i den hårda vinden och det betyder att någon mal mjöl idag. Det är ju fantastiskt att kvarnen fortfarande används och inte bara blivit en turistattratktion!
Lite senare är det dags att prova vår nya taktik, inför fotbollsmatchen; vi byter ut Hollands favoritboll mot en helt ny boll! Den nya bollen är vackert gul och faller, tyvärr, helt i damlagets smak! Det går, möjligen att några gånger lura bort damlaget från guldbollen. Portugal, som åter är på banan, jobbar hårt med att lura bort Holland från guldbollen, men det är nästan helt omöjligt. Dagens matchvinst går helt klart till Homer-Zlatan; även om Portugal gör sina bästa inlägg för att försöka upprätthålla matchens spel!

Några timmar senare, kommer Phil, Sandra och Fidel in till oss i Homer, för att språka över ett glas vin, innan vi går till restaurang Planicie, för att äta tillsammans. Björn beställer en mixad grilltallrik och Eva väljer kyckling i tomatsås. Vi får så mycket mat, så mycket gott vin och en underbar dessert, för 125 kr/person. Vi har en god middag och en mycket trevlig kväll tillsammans! Ett härligt avslut på en alldeles vanlig måndagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar