onsdag 17 januari 2018

180117 Onsdag Silves – Ferragudo – Alvor – Silves

Utflyktsmålen idag ligger bara någon mil väster om Silves. Vi åker först till den lilla, mysiga, genuina staden Ferragudo. Det är bara Rio Arades utlopp som skiljer Ferragudo från staden Portimao, som syns så nära, på andra sidan vattnet.Vi ställer Homer på ett strandområde, alldeles intill staden. Det är också ett område där många husbilar fricampar.

Området där husbilar fricampar, med Portimao i bakgrunden

Ferragudo
Vi promenerar utmed stadens kajkant och sedan ner på stranden, bort mot Castellet. Errol får såklart tillfälle till ett dopp, med efterföljande ”labbefnatt”. När vi går nedanför Castellet, dyker det upp en Pilgrimsfalk ovanför våra huvuden; den cirklar runt en stund och försvinner sedan vidare.

Errol måste bara bada!
Vi vänder sedan tillbaka samma väg; kikar in i den lilla Saluhallen, men handlar inget idag. Avslutar besöket i Ferragudo, med en glass innan vi far vidare.

Vi åker nu till staden Alvor, för att strosa omkring i naturområdet vid Rio Alvors utlopp. Området är stort och försett med kilometerlånga träspångar, genom våtmarkerna mellan havet och Rio Alvor. Vi hoppas på bra fågelskådning, men nu är det flod och mycket vatten, så då lär vi inte få se så mycket fågel.


Vi vandrar dock iväg och njuter till fullo av det ljuvliga vädret idag; det är strålande sol och säkert 20 grader varmt. Alldeles för varmt, tycker Errol, som bara måste få ta sig ett dopp till! Nåväl, några vadare får vi ändå skåda; en flock med små Sandlöpare som rusar utmed vattenbrynet, både Rödbena och Svartsnäppa visar upp sig, några Småspovar och Fisktärnor får vi också se.


Mycket nöjda med dagens härliga utflykter, far vi tillbaka till Silves igen. Utmed vägen ser vi nu att Mandelträden har börjat blomma!

Det är nästan kväll när vi landar in på boplatsen igen, men en kort kvällspromenad får det allt bli ändå för Errol, även om han är helt slut, efter en dag med flera Atlant-bad och ”labbefnatt” på stranden. Tursamt nog visar familjen Helena-astrild upp sig så fint i de sista solstrålarna.

Utflyktsmålet för imorgon är ännu inte bestämt!

2 kommentarer:

  1. Hej på er igen i Ferragudo - Alvor.
    Det ser mysigt ut på datorn att fri – campa, med den härliga utsikten. ”Hoppas det är likaledes i verkligheten”. Errol tycks ju trivas med att ta ett litet dopp, det kanske inte är så kallt i vattnet. Mvh.Maj,Jan och Loke

    SvaraRadera
  2. Hej! Ja det är fantastiskt härliga miljöer vi besöker här på Algarvekusten! Errol tycker badtemperaturen är perfekt! Hälsningar Eva Björn Errol!

    SvaraRadera