måndag 8 januari 2018

180108 Måndag Castro Verde – Beja – Castro Verde

Igårkväll tittade vi på den första av Ingmar Bergman-filmerna, ”Smultronstället”, som vi lånat av Telémaco. En fantastisk film och mycket känslosam.

På morgonen och förmiddagen är det iskallt; mulet och en isande nordlig vind; 7 grader bara! Vi som tänkte göra en utflykt idag, men det lockar inte alls att vara utomhus, någon längre stund. Nej, vi bestämmer oss för att åka till Beja, 5 mil norrut, för att storhandla. Vi kan ju alltid fågelskåda utmed vägen också!

Det visar sig att Phil och Sandra har samma plan som vi. ”Ska vi träffas i Beja och äta lunch tillsammans på Kinesrestaurangen?”, säger Sandra. ”Näpp, det är väl slöseri att ha två chaufförer, som inte får dricka vin! Det är bättre vi går ut hemma i Castro, en annan dag”, säger Phil, så klokt! Det visar sig att vi sedan ändå strålar samman på Lidl i Beja!

Utmed vägen ser vi en stor flock med Tranor på ett fält; undrar om de så sakteliga är på väg till Hornborgasjön? Storkar och Rovfåglar skådas, men det är fortfarande ”Trapp-löst”!

När vi kommer hem, har solen trängt undan alla molnen och vi kan sitta vid Homer-sidan och sen-luncha! Härligt! Vi njuter av fulla drag!

Snart nog är det fotbollsdags och lagen rusar iväg till planen. Matchen är tuff, som vanligt och Homer-Zlatan ger till slut upp och går av planen! Segern går till Hollands damlag!

Vi kan fortsätta att solnjuta vid Homer-sidan, en stund efter matchen. Det känns som en tröst inför morgondagen, när väderrapporten utlovar REGN!

Errol och Eva går sedan en fin kvällspromenad, i en mycket vacker solnedgång över Castro Verde.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar