tisdag 23 januari 2018

180123 Tisdag Castro Verde

Vi vaknar till en mycket mjölkvit och dimmig morgon. Det är tråkigt; men Eva har ändå bestämt sig för att tvätta idag och hänger också tvätten ute, i god tro att solen ska komma fram! När Eva hänger tvätten, kommer en av städerskorna förbi, pratar högt på portugisiska och gestikulerar vilt. Eva uppfattar orden ”roupa” och ”nao”; givetvis pläderar hon ”du är tokig, som hänger ut tvätten i denna dimma, de kommer aldrig att torka”! Hon går sedan, vilt gestikulerande och orerande, därifrån.

Antonio kommer förbi och hälsar godmorgon; ”varför hämtar ni mej inte längre till fotbollsmatchen”? Oj, det har vi inte gjort, eftersom han varit sjuk en tid! Men, idag blir det andra bullar av; Portugal ska hämtas i rätt tid för matchen!

Errol behöver få påfyllnad på sin rabiesvaccinering, så idag bestämmer vi oss för att gå till veterinären och boka en tid för detta. När vi öppnar dörren för att gå, står ”Herr Treben” där och väntar. ”Kul, att du kommer ut Errol; jag hänger med på promenaden”, säger ”Herr Treben” och följer med en bit på vägen.


Vi kliver sedan in hos veterinären och det är tomt i väntrummet. Veterinären kommer ut och säger att hon genast har tid för en vaccinering. Vi får komma in i undersökningsrummet; veterinären studerar Errols pass och gör sedan en generell undersökning. Errol skriker till när hon berör området vid njurarna; munkorg åker på och undersökningen måste gå vidare! Nåväl, vi får en plastburk med oss för att lämna in ett urinprov för analys.

Hur lätt är det att ta urinprov på en hanhund? Du har tre sekunder på dej, att pricka rätt, när han lyfter på benet! Nåväl, några droppar träffar plastburken och dessa återlämnas till veterinärens godkännande. Vi får återkomma kl 17 för provsvar.

Snart nog är det dags för fotbollsmatch. England har idag införskaffat en visselpipa, för att samla laget på rätt tid och för att kunna blåsa av för utvisningar. Vissling ljuder kl 15:30 och det fungerar perfekt, spelarna rusar ut ur bobilarna! Portugal har vid tidpunkten sovande siesta, men dyker sedan upp under andra halvlek. Det blir två avblåsningar för gult kort, nämligen när respektive spelare går av planen för att vila! Matchresultatet blir oavgjort!

Sedan är det dags att återbesöka veterinären! Urinprovet var inte tillräckligt för en fullständig analys! Vi måste ge oss ut på ny urinprovs-jakt imorgon igen!

När vi kommer hem igen till vår bobil, kommer Phil och Sandra rusande emot oss. ”Hur gick det hos veterinären”, undrar de, med oro i blicken. Vi berättar om morgondagens fortsatta jakt på urinprov!

Ja, städerskan hade rätt imorse; dimman har inte lättat och tvätten har inte torkat! Alltihop åker in i torktumlaren på kvällen!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar