onsdag 31 januari 2018

180131 Onsdag Castro Verde – Faro – Castro Verde

Vi bestämde oss, redan igårkväll, att åka till Algarve idag, för att göra en del inköp. Vår kökskran har slutat fungera, vi behöver nya påslakan, vi vill bekanta oss med flygplatsen i Faro! Japp, vi är redo för en lång förrättningsdag med Homer!

Under resan ner till Algarve, ser vi att alla Mandelträden nu står i blom; det är så vackert!


Vi åker först till Camper Service, vid Quarteira. Vilken tur vi har; det är gott om plats på parkeringen och nästan inte någon före oss i kön! Helt otroligt; här brukar vara fullt med väntande husbilar! Medan Björn går in för att köpa microswitch till vår kökskran, går Errol och Eva en kort promenad. Snart nog kommer det en Alaskan Malamute-tik på två år och bjuder upp till dans! Vilka vackra blå ögon hon har! Paret umgås en god stund, men tyvärr är det inte utrymme här för någon längre dansstund, så de måste skiljas åt!

Efter väl uträttat ärende hos Camper Service, åker vi vidare till Ikea. Varuhuset verkar nytt och det är inte särskilt välbesökt idag. Vi strosar runt och letar upp de saker som vi vill köpa; påslakan (ett par av våra har gått sönder), stor teflon-stekpanna, citruspress och en handduk. Det känns konstigt att läsa alla svenska benämningar på varorna! Vi tittar in i den svenska matbutiken också; men nej där blir inga inköp gjorda; en kaviartub kostar 40 kr osv. Vi avslutar besöket med varsin varm korv med rostad lök; dock smakar korven inte ett smack, men det får duga som lunch idag!

Nu är vi redo för att åka vidare till Faro flygplats. Vi vill titta på en parkering, som ska fungera fint för övernattning med husbil. Den ligger precis intill start- och landningsbanan och med havet på den andra sidan. Där står många husbilar, men det är gott om plats, så vi parkerar Homer för att strosa runt en stund och låta Errol rasta sig. Det är ett fint område för vadarfåglar och vi hör genast ljudet av Storspovar samt andra vadare. Det här stället duger fint, som en övernattning, när Eva ska flyga hem till Sverige, om några veckor.Därefter handlar vi lite på Aldi och åker sedan hemåt, nöjda med våra uträttade ärenden idag! Vi är hemma vid 18-tiden på kvällen och Björn går genast bort till Intermarché för att köpa några färska fläskkotletter att provsteka i vår nya stekpanna! Kvällsmåltiden är klart godkänd och smakar underbart gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar