fredag 26 januari 2018

180126 Fredag Castro Verde – Entradas – Guerreiro – Castro Verde

Äntligen är solen tillbaka på heltid och även så en klarblå himmel. Vad gör det, att vinden blåser hårt från väst; vi längtar efter att åka ut på skådartur!

Vi styr först ut till Entradas, men det är värst vad fåglarna gömmer sig idag! De gillar nog inte heller den hårda blåsten. Vi fortsätter vidare till Guerreiros, där vi parkerar Homer och går en skådarrunda. Errol känner igen sig bra här och kan lufsa lös i sin egen takt. Vi strosar omkring, men har ingen tur med fågelskådningen. Vi ser mest Tofsvipor överallt.

Idag hittar vi dock den första blommande Cist-rosen, alldeles ensam bland alla buskarna. Även andra blommor börjar dyka upp, så visst är väl ändå våren, så sakta på gång.Vi går tillbaka till Homer och njuter av varsin god Silves-apelsin, innan vi sakta åker hemåt. Vi stannar till utmed vägen och kikar på en Röd Glada, som sitter på marken och mumsar på sitt byte, i godan ro. Vi blir aningen observanta, när vi tycker oss ana ett par Småtrappar som flyger på andra sidan vägen och försvinner ner i gräset. Sakta smyger vi vidare med Homer, beredda att stanna för eventuella observationer. Det är helt rätt taktik, för bara några hundra meter längre fram, får vi stanna till igen för att njuta en lång skådning av ett 10-tal Småtrappar, som födosökande går omkring på fälten! Det är första gången vi kan se dem på så här nära håll! Vi står kvar en lång stund och njuter! Nu kan vi mycket nöjda åka hem till campismon igen!

Errol är som vanligt glad att komma tillbaka och ligga ute i solen, för att invänta grannar att prata med. Givetvis väntar han också på stundande fotbollsmatch. Idag är faktiskt holländska damlaget lite avslaget och tar gärna på sig många utvisningar. Vinsten går helt klart till Homer-Zlatan!

2 kommentarer:

  1. Hej på er i Castro Verde – Entradas – Guerreiro – Castro Verde.
    Trots att ni troligtvis inte har rekordvärme lär det troligtvis vara bättre väder än här hemma i gamla ”Svedala”. Ni kan ju iallafall vistas ute och fortsätta med fågelskådning och Errol trivs ju med att vara ute och lufsa med er oxå. Tack för fortsatt mycket bra bloggande med bilder och skrivandes förklaringar till vad som händer och sker i vardagen. Roligt att höra om Eroll och hans kämpande mot alla upptänkliga laguppställningar. Det brukar ju mestadelens vara seger till Homer – Zlatan vad det verkar. Men ikväll gick ju segern iallafal till Sverige tack vare Viva la France eller vad man skall säga . Ha det fortsatt bra och hoppas att ni får varmare och varmare. Mvh Maj Jan o LOKE.
    DS. För vår del blir det värmen i Thailand ca 1 mån.

    SvaraRadera
  2. Hej på er! Tack för er trevliga kommentar! Vi uppskattar detta! Ja, som ni förstår gillar vi vårt internationella fotbollslagl; vi har mycket roligt tillsammans. Vi har det mycket bra och idag har vi solnjutit hela dagen! Hoppas ni får det kanonbra i Thailand! Mvh Eva Björn Errol

    SvaraRadera