fredag 29 december 2017

171229 Fredag Castro Verde

När vi precis har ätit vår frukost, knackar det på dörren och utanför står Phil och Sandra med en nybakad Morotskaka och sjunger ”Happy birthday to you” fast på portugisiska! Oj, oj, oj så överraskad Eva blir på sin födelsedag!


Ja, födelsedagen fortsätter i firandets tecken, efter telefonsamtal med systrar, barn och barnbarn, kommer tyska Kristina och sjunger ”Happy birthday to you” på tyska och överräcker en liten Martiniflaska och chokladbit. Vilka grannar vi har!


Nu kommer solen fram och himlen klarnar upp, så vad kan ett födelsedagsbarn önska sig mer? En fågelskådning vid Barragem da Horta da Nora förstås! Sagt och gjort; vi hänger på oss våra handkikare, tar med Errol och promenerar iväg. Det blir en härlig stund med givande skådning; 12 stycken Skedstorkar står och sover vid strandkanten, Kungsfiskaren far som en neonpil över sjön, en hel flock med Tjockfot landar på fältet invid oss, en Svartvingad Glada kommer inglidande på låg höjd och därutöver skådas alla de ”vanligare” arterna = totalt 28 stycken. Mycket nöjda och med en uttråkad Errol, går vi hemåt igen för att inta lite solnjutning och sen-lunch.


Fotbollsmatchen avlöper på sedvanlig tid kl 15:30 med vanliga gänget; Homer-Zlatan mot England och Holland. Portugal kommer inte på grund av sjukdom.

Efter avslutad match bjuder vi in våra grannar att smaka på Sandras fantastiska Morotskaka och lite ”bubbel” därtill, för att avsluta Evas födelsedagsfirande. Vi är sammanlagt 15 personer som skålar och njuter av kakan. Framåt halv sex har alla gäster troppat av och solen börjar försvinna; nu drar vi oss tillbaka och Eva är mycket nöjd med sin födelsedag!

Gästerna verkar färdigfestade!
2 kommentarer:

  1. Grattis Eva! Vilken härlig dag du fick. Varma kramar från hemtrakterna!

    SvaraRadera
  2. Tack Eva! Ja, det var en helt fantastisk födelsedag med en härlig avslutning! Kram till er!

    SvaraRadera