torsdag 21 december 2017

171221 Torsdag Castro Verde

Julmiddagen gick av stapeln igårkväll med något färre gäster, jämfört med förra året. Menyn bestod av Morotssoppa (oliver och bröd), Bacalhau (torsk med massor av ben) serverad med potatis och sallad, Grillad spädgris med chips och ris, desserter av alla de slag samt därtill hur mycket vin som helst! Eva fick springa hem till Björn med hela menyn, så att han också fick del av vår julmiddag. Eva tyckte, som vanligt, bäst om desserterna! Efter några timmars ätande och precis när dansmusiken (dragspel) började, gick Eva hem till killarna i Homer. Därefter började den riktiga festen!

Evas favorit - desserterna!
När festdeltagarna sedemera kvicknar till under förmiddagen och kikar ut ur sina husbilar, kommer de första rapporterna från gårdagens partajande. Alla var ense om att julmiddagen och festandet var mycket lyckat; alla var nöjda! Dansandet hade gått vilt till framåt nattkröken, så pass att åtskilliga dansande omkull! Nåväl, inga skador uppstod!

Björn känner sig hängig och tillbringar förmiddagen under filten i Homer. Eva kramar om Telémaco och Carla, som nu åker till Lissabon för att fira jul med sina familjer. Efter julfirandet åker de vidare med sin husbil till Ortiga, för att få egen lugn ro, med vacker natur runtomkring sig.

Eva och Errol går sedan på lunch-promenad och när vi kommer tillbaka till Homer, känner Björn att han äntligen mår bättre; skönt! Nu kan han också delta i eftermiddagens fotbollsmatch och självklart ska Homer-Zlatan kämpa hårt mot holländska damlaget Sienna!

Holländska damlaget - Sienna
Vi lägger oftast ut Errols madrass utanför Homer en stund, så han kan ligga lite bekvämt. Idag är madrassen ett välbesökt objekt; först ligger Errol där en stund, sedan kommer Fidel för att njuta en stund och allra sist kryper en ödla upp på madrassen för att njuta av värmen och solen.


Vi vill också njuta av solen och sitter kvar vid Homer ända tills den försvinner vid 17-tiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar