lördag 30 december 2017

171230 Lördag Castro Verde – Silves – Portimao – Castro Verde

Oj, så dimmigt det är, när vi tittar ut genom fönstret på morgonen! Vi bestämmer oss för att göra en utflykt för att få lite miljö-ombyte!

Efter färdigt frukosterande lättar vi och åker mot Algarve-kusten. Vi tänker först återbesöka vår favoritstad Silves. Utmed resans gång lättar dimman och snart nog lyser den goda solen på oss. Vid lunchtid glider vi in på parkeringen vid badhuset i Silves och tar en promenad utmed Rio Arade. Vi hälsas genast välkomna av en liten grupp Helena-astrilder. Drillsnäpporna går, som vanligt, med vippande stjärtar på gräsmattorna, nära floden. Hela tiden hör vi hur de Vita Storkarna klapprar med sina näbbar, i bakgrunden. Silves är ju verkligen de Vita Storkarnas stad! Det är drygt 20 grader varmt, strålande sol och vindstilla, så Errol tycker det är gräsligt varmt; men vi är snart nöjda med vår promenad och kan åka vidare!


Romarbron över Rio Arade
Vi åker vidare till Portimao för att se om vi kan hitta något värt att handla på Decathlon (outlet för sportkläder). När vi åker bron över saltlagunerna invid Portimao, är det flod och vi spanar vilt efter några Rosa Flamingos, men nej vi ser inga! Inte blir det några stora inköp på Decathlon heller; Eva provar joggingskor, men hittar inte rätt storlek. Inköpen består endast av en keps till Björn och en halsduk till Eva. När vi åker tillbaka på bron över Portimaos saltlaguner är det ebb och nu minsann står det en hel flock med Rosa Flamingos och slevar runt i lågvattnet! En vacker syn!

Ebb i saltlagunerna
Nu vill gärna köpa fina apelsiner också, innan vi far hemåt! Strax utanför Silves, bland alla apelsinodlingarna, står det en skottkärra full med apelsiner och en skylt ”5 kilo 2 euro”. Vi stannar direkt och fram kommer en gammal man, som väger upp våra apelsiner.

När vi kommer hem till vår boplats igen, är det redan kväll, men Sandra möter upp, i full färd med organiserandet av nyårsfirandet på campismon. Hon har hittills listat 17 personer, som ska komma samt vad var och en ska ha med sig. ”Det blir ju jättebra om ni bjuder på en sillbit”, säger Sandra. Javisst, nu får vi vår chans att erbjuda ”A taste of Sweden”!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar