fredag 1 december 2017

171201 Fredag Castro Verde

Oj, när vi tittar ut genom Homerfönstret på morgonen, är det vitt av frost på marken! Det är en lustig syn att se en palm som har frostvit mark under sig. Solen kommer dock snart fram och smälter bort det vita och precis som igår skyddar Homer oss från nordanvinden.


Första lucköppningen i chokladkalendern!
Idag är det helgdag i Portugal, till minnet av den Iberiska unionens slut år 1640. Campismon har dock invaderats av husbilar från Spanien (minst 10 st), så vi funderar på om de har för avsikt att återupprätta unionen igen! Nej, det verkar vara någon form av vänklubb mellan Portugal och Spanien, som träffas här för att fira helgen tillsammans.


Idag får Eva en glad överraskning under förmiddagens Errolpromenad. Vi får ett möte med en hel flock Helena-astrilder, som håller till i vassen i en liten bäck, strax nedanför campismon. De är så små fåglar och så vackra. När vi kommer tillbaka hem igen, träffar vi på våra franska grannar och vi får en pratstund på ”frangelska” när vi tittar på Sverigekartan tillsammans. De har rest genom hela Sverige och genom Norge med sin husbil. Tursamt nog gjorde de resan ett år när Sveriges försommar visade sig från sin bästa sida, med strålande sol och värme från 15 maj till 15 juni. Vi förstår att de blev förtjusta i Norden!

Sedan ägnar vi hela eftermiddagen åt att njuta av våra gemensamma Tapas-rätter, tillsammans med Phil och Sandra, vid Homers läsida. Sandra har bakat en underbar Rödbetspaj, småbröd med jordnötssmör och tomat, småbröd med valnöt och dadlar, baconinlindade dadlar och vi kompletterar med potatissallad, småostar, grönsallad, oliver, bröd och rött vin. Antonio kommer förbi och dricker ett glas vin med oss, samtidigt som han bjuder på nyfriterade torskbitar; de bara smälter i munnen!


Sedan tar han Errol i kopplet och drar iväg oss till fotbollsmatchen. Antonio är som vanligt helt hopplöst aggressiv i sitt spel; skorna flyger av och idag faller han omkull så illa att vi blir rädda att han skadat sig, men tack och lov reser han sig felfritt upp igen!

Matchen och eftermiddagen avslutas med kaffe och portvin i sista solstrålarna vid Homer. Vid 17:30 börjar det bli ruggigt kallt; vi tackar varandra för en underbar eftermiddag och går in till våra husdjur, som sedan längre dragit sig tillbaka in i bobilarna.

Errol och Eva går en kvällspromenad och njuter av att se på de tända julbelysningarna i Castro Verde.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar