fredag 22 december 2017

171222 Fredag Castro Verde

Idag känner sig Björn helt återställd, så nu är det verkligen dags för en utflykt! Vi sätter vårt mål till staden Beja, (som är en lite större stad, med 21 000 invånare), så kan vi kombinera inköp med kultur!


På vägen till Beja passar vi på att fågelskåda förstås; vi har turen att få njuta av en Svartvingad Glada, Ormvråk, Röd Glada, Tranor, Vit Stork och trolig Stortrapp! Vi är nöjda!

Vi klarar av våra inköp omedelbart som vi kommer fram till Beja (romarstaden Pax Julia), så vi sedan kan ägna resten av dagen till stadens kultur. Först strosar vi omkring på gågatan; som är helt genuint portugisisk i mycket gamla kvarter. Dock står det utanför alla affärer en artificiell julgran och temat för granarna är återvinningsmaterial. Se själva!


Gågatan leder oss direkt vidare till det gamla, historiska centrat. Vi passerar Praca Republika med  statyn ”Skampåle”.

"Skampålen"
Fortsätter förbi de gamla kyrkorna, museét och vidare fram till det gamla kastellet. Kastellets torn, är 40 meter högt och byggt enbart i marmor. Beja är verkligen en underbar, gammal stad och särskilt skön att vandra i den här årstiden, när turisterna saknas!Vi återkommer till vår boplats igen, precis lagom till tiden för vår fotbollsmatch; klockan 15:30! Vilken tur vi har, för Phil och Sandra, kommer också hem nu; lustigt nog har de också gjort en tur till Beja! Vi samlar genast laget för en match! Det holländska damlaget ansluter genast och matchen drar igång på sedvanligt vis!

Som vanligt återsamlas laget, efter avslutad match, i sista solstrålarna, vid Homers sida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar