onsdag 20 december 2017

171220 Onsdag Castro Verde

Björn mår inget vidare idag heller; dock släpar han sig ut med Errol på morgonpromenad, medan Eva fixar frukosten. Mitt under ägg-kokandet blir det strömlöst; Eva går genast ut för att kolla läget. Det ser onekligen roligt ut, för det är som att trycka på en knapp, så öppnas samtliga husbilsdörrar och alla män kommer ut; ”har ni ström?” är den samstämmiga frågan. Det är dock ingen fara; felet avhjälps via receptionen i ett nafs. Alla återgår genast till sina frukostförberedelser! Snart nog knackar det på dörren; det är Antonio, som likt en medicinman kommer med ”helande” piller till Björn. Vi tackar och tar emot!

Idag är det marknad igen i Castro Verde, men Björn får stanna hemma med Errol i Homer, för att vila ut sin förkylning. Eva cyklar iväg ner till marknaden; strosar omkring bland stånden, köper sedan frukt och en varm filt till Björn.


Medan Eva är på marknaden, har engelsmän John och Chris kommit tillbaka till campismon. De hälsas välkomna och de berättar att de varit i Pomarau och sedan åkt över bron in i Spanien. Bron var avstängd när vi var där i våras, eftersom stora klippblock hade fallit ner på vägen, efter allt regnande. De stannade sedan några nätter på en service area i spanska Sanlucar de Guadiana (mittemot Alcotim). En natt hade de hört en Berguv där. Den utflykten måste vi också göra framöver!

Det blev lätt dramatiskt på campismon på eftermiddagen, då en av våra holländska vänner, hämtas med ambulans, med trolig hjärtinfarkt. Det blev som ett moln över oss alla och över den stundande julmiddagen ikväll! Men, till vår stora glädje kommer han åter, några timmar senare; tack och lov var hans hjärta felfritt; vi kan åter se fram emot kvällen.

Dagens fotbollsmatch är riktigt tuff! Det holländska damlaget är hårdare än någonsin! I sin iver att få tag på bollen rusar Holland rakt in i sidan på Homer-Zlatan, så han tacklas omkull. Homer-Zlatan morrar ifrån rejält och Holland skriker till i högan sky; det borde bli rött kort för Holland, men matchen går vidare. En stund senare springer Holland rakt under magen på Homer-Zlatan och snor kvickt åt sig bollen; en Jack Rusell har ju nära till marken!

Efter en så´n tuff match, blir det en stillsam kvällspromenad för Errol, i solnedgången. Sen är det bara för Eva att snygga till sig lite, innan det är dags för kvällens julmiddag. Björn känner sig fortfarande inte tillräckligt kry för att följa med, utan stannar kvar under filten, hemma i Homer. Eva får äta och dricka för två!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar