måndag 18 december 2017

171218 Måndag Castro Verde

Vi har haft ytterligare en frostnatt, som snart nog övergår till en strålande, solig dag. Eva tar med sig Errol på promenad ut till Barragem da Horta da Nora. Errol visar dock mycket tydligt att han inte alls vill gå dit och sätter ner alla fyra i marken när vi svänger i riktning mot barragemen. Han har ju dock inget val, utan får allt hänga med. Vi går över fälten dit ut, så Errol får gå lös, men det förhöjer inte promenaden alls. Han står kvar som en svart prick i fjärran, men när han inser att Eva ändå tänker fortsätta så kommer han lunkandes efter. Det är ett bra skådningstillfälle idag igen. Vi skådar alla våra gamla bekanta; inklusive 10 Skedstorkar, 1 Vit Stork, Storskarvar, Hägrar och även Skedänderna har valt att stanna kvar. Till vår stora lycka landar det också en hel flock, ca 15 stycken, med Tjockfot på andra sidan barragemen. De första vi ser denna säsongen. Mycket nöjd med skådningen, släpar Eva med sig Errol hem igen.


När vi kommer hem får vi hälsa på Carlas syster med sina två barn; Isabelle och Daniel. Isabelle, som är 8 år pratar både engelska och portugisiska. De bor i Angola, men är hemma för att hälsa på över julhelgen. Errol blir nu klappad av de båda barnen och de har mycket svårt att slita sig från honom.

På eftermiddagen kommer Nancy och Antonio tillbaka från besöket i hans hemstad Vila Vicosa. Tyvärr blev besöket inte så positivt, eftersom Antonio blev sjuk. Därav kunde de inte njuta av vistelsen på det luxuösa Marmòris (marmorhotellet), som de hade önskat. Han ger oss en broschyr med information om hotellet och även en karta över området, där alla marmorbrotten finns. Han berättar länge, länge om hotellet och beskriver alla detaljerna som är gjorda i marmor. Det låter helt fantastiskt!


Fotbollsmatchen blir alltså mycket enkel för Homer-Zlatan idag; Portual kan inte delta på grund av sjukdom och holländska damlaget är ute på promenad! Då återstår endast England och det laget vinner han lätt som en plätt över!

Självklart samlas vi sedan vid Homer-sidan, för att avsluta dagen med njutningen av de sista solstrålarna, så länge det går!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar