söndag 17 december 2017

171217 Tredje Advent Söndag Castro Verde

Inatt har vi åter haft en kall natt, med frost på marken på morgonen. Men, det blir en härlig dag igen med strålande sol.

På morgonen tar vi farväl av det franska damlaget, som drar vidare på sin turné. Errol och labradorbrunetten tittar på varandra med saknad i blick; det blev en kort semesterflirt!

Errol och Eva tar sin förmiddagspromenad och när vi lyfter blicken uppåt svävar det 10 st Vita Storkar över våra huvuden, men de cirklar snart nog bort på uppåtvindarna och försvinner ur vårt synfält. Under promenaden går vi förbi Motorklubben och konstaterar att motorcykeltomten nu har kommit på plats.


När det är så här fint väder, vill Björn gärna laga middag utomhus. Han steker bifana-köttbitar och lök, så det sprider sig en underbar doft över campismon. Fidel lockas också fram till matlagningen, men finner då att Errol lämnat sin madrassplats tom och Fidel väljer genast att inta en plats i solen för att njuta. Det blir ändå inga smakbitar herr Fidel!


Efter avslutad måltid är det dags att spela fotboll. Portugal är bortrest och franska damlaget försvunna, men holländska Jack Rusell-damlaget är ju här. Vi letar snabbt upp henne; hennes coach är upptagen med att äta lunch, men vi får låna in henne i laget under tiden. Hon hänger ivrigt med till spelplanen och matchen rullar igång. Idag är det holländska damlaget som visar när matchen är slut; hon håller en boll med tassarna och ålar sig till slut framåt på magen, men ger sedan upp och ligger bara flämtande kvar i total vila! Matchen är slut och damlaget får bäras hem från planen!

Vi avslutar dagen med att bjuda hem Phil och Sandra på fika, i de sista ljumma solstrålarna.

Sedan är det bara Errols kvällspromenad kvar och vi ser då en  stor flock med hundratals Sädesärlor, som håller till nere vid vår lilla damm. De är väl på flytt, kan vi tro. Nu är det nästan mörkt och vi får dra oss tillbaka in i Homer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar