söndag 24 december 2017

171224 Söndag Julafton Castro Verde

Julkonserten i Basilikan igårkväll var fantastisk! Basilikan var fylld till bristningsgräns; en stor orkester spelade; ett femtiotal unga musiker, alla från Castro Verde och en stor blandad kvinno-/manskör sjöng känd, populär julmusik; några solister gjorde också fantastiska framträdanden. Mycket nöjda kom vi hem igen, framåt midnatt!


Idag vaknar Eva med halsont och hosta; det var ingen vidare julklapp att få! Vi som har bestämt att äta gemensam jul-lunch med Phil och Sandra. Det känns ju inget vidare att bjuda dem på en förkylning! Solen har delvis övergett oss nu och vädergudarna säger att det ska vara lite blåsigt idag, med några regnskurar framåt sen eftermiddag. Efter en gemensam överläggning, bestämmer vi oss för att trotsa vädergudarna och chansa på jul-lunch utomhus, vid Homersidan,  för att låta bacillerna blåsa bort; det är ju ändå 15 grader varmt! Vi beslutar att ses igen vid 14-tiden, då vi ska vara klara med alla våra bestyr.

Errol ska promeneras och vi vill hinna julhälsa våra barn och barnbarn via mobil och videochatt. Björn fixar klart potatissallad, grönsallad, oliver, brie-ost, bröd, rött vin och en liten värmande whisky. Sandra lagar en kyckling- och broccoli-gratäng och bakar en limecream-kaka. Så det är inget dåligt julbord vi samlas runt, iklädda mössor och lager-på-lager-tröjor, för att trotsa vädret. Ja, det är väl ungefär som ett vanligt, svenskt midsommarväder!


När vi njutit färdigt av vår jul-lunch, börjar det närma sig mörka moln, så det är bäst att vi genast spelar julaftonens fotbollsmatch. Vi startar med England mot Homer-Zlatan, men snart nog kommer Portugal yrvaket inglidandes. Antonio försov sig en liten stund idag! När spelet är i full gång, kommer Finlands herrlag, i form av en Novia Scotch Retrivier, och vill vara med. Ok, säger vi, men undrar hur det ska gå med två stycken fyrbenta, heta herrar. Det visar sig dock att Finland är en grön nybörjare som inte kan en enda fotbollsregel. Han snor åt sig bollen, springer av planen och släpper bollen; istället har han fått syn på en tjusig Beagel-tik i publiken; henne vill han uppvakta! Nej, det blir en klar och omedelbar utvisning!

Efter en stunds spelande börjar det regnstänka. Matchen avslutas och Errol får ta en kort kvällspromenad, så vi kan dra oss tillbaka in i Homers goda julvärme! Nu har vi firat färdigt vår jul och kan njuta av ledigheten och göra vad vi vill; t ex kurera oss från våra förkylningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar