torsdag 14 december 2017

171214 Torsdag Castro Verde

Igårkväll hoppades vi att filmen ”En kvinnas liv” skulle fånga oss och hålla oss vakna. Nja, det blev nästan det motsatta; filmen var två timmar lång och nästan utan handling. Många och långa scener med en kvinna som sitter i ett fönster och tittar ut i lååång väntan. Eva fick knuffa på Björn flera gånger, när huvudet alltför tydligt, föll ner mot bröstet. Dock gick det riktigt bra att förstå den långsamma handlingen; de t o m talade långsam franska och vi förstår mer och mer av den portugisiska texten. Filmen innehöll vackra scener och miljöer i dova, jordnära färger. Väl hemma igen, somnade vi som stockar vid midnatt!

Idag är det lite osäkert väder med dimma och emellanåt lite duggregn. Vi bestämmer oss ändå för att ta en promenad ut till Barragem da Horta da Nora, för vi längtar efter fågelskådning. Det visar sig dessutom vara en perfekt dag för denna aktivitet. Errol är på gott humör och travar glatt med, fastän vi tar asfaltsvägen dit. Runtom barragemen är det livlig fågelaktivitet idag. Vi räknar snabbt in nästan 40 arter på detta lilla område; vadare, småfåglar (inklusive Kungsfiskaren), Vit Stork och Skedstork, Hägrar, Skedand och Rovfåglar. Till vår stora glädje kommer först två stycken Stortrappar flygandes och strax därefter en hel flock; de går alla in för landning bakom en kulle, dock bortom vårt kikarsynfält. Vilken lycka att få skåda dessa svårfångade fåglar! Vi konstaterar att det är på datumet, ett år sedan, vi såg de första Stortrapparna förra året vid Entradas; ett fint årsminne!


Det blir lite grönare på fälten, för varje dag som går och utmed vägkanterna börjar det dyka upp gula blommor. Våren närmar sig!


Vi ägnar lång tid åt fågelskådningen idag och hinner lagom hem till Homer för att avslutaravår eftermiddagslunch, när fotbollslaget står utanför dörren, redo för fotbollsmatchen! Det franska damlaget är ledigt idag, så det blir som vanligt Sverige som möter Portugal och England. Både England och Portugal skjuter iväg sina skor idag, i försök att vinna över Homer-Zlatan, men tji fick dom!

Idag blir det skönt med en hemmakväll. Imorgon stundar nya aktiviteter; först invigning av julmarknad klockan 18 och sedan julkonsert i Basilikan kl 21. Nu startar julfirandet i Castro Verde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar