lördag 16 december 2017

171216 Fredag Castro Verde

Julkonserten i den vackra Basilikan började strax efter kl 21. Det var först en manskör som sjöng och sedan samma kvinnokör, som vi hörde tidigare på kvällen på julmarknaden. Vi stannade faktiskt inte kvar under hela konserten utan gick hemåt vid 22-tiden, nöjda på de traditionella sångerna för den kvällen.Idag är det åter strålande sol, så vi kan sitta vid Homersidan i shorts och t-shirt och njuta. På förmiddagen dyker det upp en cyklande tomteparad, som cyklar runt på campismon och ropar ”bom natal”. De stannar sedan till vid receptionen och sjunger en julsång för oss, innan de cyklar vidare ut på Castro Verdes gator.


Eva och Errol tar en förmiddagspromenad ner till sta´n och får då en alldeles egen jazz-konsert av julmusik spelad, med bara oss två som publik. Det är en liten mixad clown-tomteparad, som stannar till och spelar tre låtar, när vi kommer promenerandes; det är konstigt nog väldigt folktomt på gatorna idag.

Efter sen-lunchen idag är det dags för fotbollsmatch. Idag har vi ersatt Portugal med holländska Jack Rusell-damen, de båda fransyskorna ansluter förstås, såväl som England och Sverige med Homer-Zlatan som toppspelare. Det blir lite väl hett spel idag; holländska damlaget ryker i slagsmål med Frankrikes Jack Rusell-dam och de båda spelarna måste handgripligen skiljas ut. Fransyskan blir utvisad och matchen kan sedan spelas vidare i full fart.

Vi går till Julmarknaden idag igen, för att handla lite. Vi köper honung, ett kilo färska oliver, clementiner och ett av Carlas fina pärlsmycken (att ge bort i present). En blåsorkester från musikskolan spelar julsånger, så våra öron nästan ramlar av. Efter avslutad blåskonsert går vi hem till Errol; nu är det åter kväll.

Carla med pärlsmyckenInga kommentarer:

Skicka en kommentar