onsdag 27 december 2017

171226 Tisdag Annandag Jul – 171227 Onsdag Castro Verde

Eva hade fortsatt soffläge hela Annandag Jul, men dock med förbättring. Björn, liksom närmsta grannar, hjälper till med förberedelserna inför Antonios efterlängtade leverans av sin nya husvagn. Vi håller alla tummarna för att husvagnen ska anlända till vår campismo under onsdagen. Dock är de portugisiska leveranserna inte så pålitliga, då Antonios förhandlingar och köp har pågått under ett helt år.

På Annandagen fick vi vädervarningar på mobilen angående kraftiga vindar under natten till onsdagen. Vi tyckte inte att 22 km/h verkade så farligt och vidtog därför inga förberedelser. Under natten vaknade vi av kraftiga vindstötar, men ingen av oss kände så stor oro att vi steg upp för kontroll, utan vi snarkade tryggt på i Homers ”vagga”. På morgonen tittar vi ut och ser att vår nyinköpta matta är borta och så även vårt bord! Vi rusar ut för att leta i närmaste omgivningen, men inget av våra föremål syns till, inte ens när Björn gör en närmare research runt hela campismon! Konstigt att endast våra grejer blåst bort! När vi under frukosten sitter och ondgör oss över vårt slarv, kommer Sandra och knackar på, bärandes på både matta och bord! Hurra! Sandra var uppe under natten och räddade både deras föremål och våra, från att försvinna bort i vindstötarna!

Idag är Eva på benen igen och vi utför åter våra ordinarie vardagsrutiner. Det är så skönt!

Dagens fotbollsmatch spelas utan Portugal (som väntas hem först under kvällen), men holländska Sienna och England är på plats förstås. Idag är det premiärspel med nya regler! Hollands damlag grabbar alltid åt sig ena bollen (och helst båda bollarna) och vill helst inte släppa någon ifrån sig, varav spelet stannar upp och Homer-Zlatan blir otålig. Därav införs den nya regeln, att spela med tre bollar. Perfekt; nu är det alltid en boll som spelas runt på planen och inte ens snabba Sienna hinner fånga in tre bollar på en gång! Det hela påminner nu nästan om ett Flipper-spel!

Nu är det bara att invänta kvällen och hålla ögonen öppna för Antonios husvagnsleverans. De kan behöva hjälp att lasta in sina ägodelar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar