lördag 9 december 2017

171209 Lördag Castro Verde – Serpa – Castro Verde

Idag talar vädret om att det är lämpligt att göra en utflykt. Vi har inte så mycket sol, men ändå 18 grader varmt, så det passar bra.

Vi beslutar oss för att åka till den gamla staden Serpa, som vi tidigare bara gjort ett mycket kort besök i. Det går också fint att kombinera resmålet med kompletterande inköp på Lidl, vilket passar oss fint!

Vi parkerar Homer vid Intermarché i Serpa och promenerar sedan in mot centrum. Första stoppet blir en liten kopp kaffe på en uteservering, för att få oss att piggna till lite grann. Stärkta av detta letar vi oss sedan vidare mot Serpas historiska centrum, som har sitt ursprung ända från Romartiden.
Vi strövar länge omkring bland gator och torg för att insupa de historiska vingslagen. Beundrar romerska akvedukter och katedraler. Tyvärr är kastellet stängt några timmar på eftermiddagen, så vi får bara se de yttre murarna idag. Vi får allt återkomma hit vid ett senare tillfälle, för att se oss mätta på Serpas historia!
Efter några timmars historiepromenerande går vi tillbaka till Homer för att äta eftermiddagslunch, innan vi far vidare hemåt igen.

På hemvägen passerar vi floden Guadiana, där vi stannar en stund för att beundra utsikten över floden och dess omgivningar.
När vi sedan passerar Beja, får vi se hundratals med Vita Storkar, som cirklar omkring i luften. De häckar tydligen året runt, intill Bejas soptipp. Vi har hört talas om detta, men aldrig tidigare skådat dem. Det är en imponerande syn!

När vi kommer hem till vår boplats vid halv fem-tiden, står vårt fotbollslag och väntar på oss! ”Nu måste vi spela en match, innan det blir kväll”! Ok, vi bara boar in oss och rusar bort till vår spelplan och matchen är igång! Skorna flyger av Portugal i vilda kickar och t o m Homer-Zlatan går omkull i en volt på spelplanen för att rädda en boll! Vilken match!

Nu är vi trötta efter en lång utflyktsdag och avslutande fotbollsmatch. Vi gör kväll i Homer, löser korsord och lagar lite tonfisksallad. Vid halv nio-tiden knackar det på Homerdörren och vem står där, om inte Sandra med en bit nybakad citron-marängkaka! Vilka underbara grannar vi har!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar